Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
04.08.2020

Obavještenje o stupanju na snagu Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika za polaganje stručnog

Ministarstvo kulture obavještava zaintresovane kandidate za polaganje stručnog ispita za potrebe sticanja stručnog zvanja iz konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti, da je 23.07.2020. godine stupio na snagu Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti („Službeni list Crne Gore” br. 022/12, 026/12, 070/20).MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

MKU

 

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Aktuelnosti

25.09.2020.

OBAVJEŠTENJE o polaganju stručnog ispita za konzervatorsku, bibliotečku, arhivsku i muzejsku djelatnost

Ministarstvo kulture obavještava kandidate za polaganje stručnog ispita za konzervatorsku, bibliotečku, arhivsku i muzejsku djelatnost da su određeni novi termini za polaganje ispita, koji su bili zakazani za mart i jun, a koji su zbog epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covid-19 morali biti odloženi.

više...
24.09.2020.

Odluka o dodjeli koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra "Tvrđava Besac" - Virpazar, Opština Bar

Na sjednici od 30. jula 2020. godine, Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o realizaciji Javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku davanja koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra "Tvrđava Besac" - Virpazar, Opština Bar i donijela Odluku o dodjeli koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra ""Tvrđava Besac" - Virpazar, Opština Bar.

više...
24.09.2020.

Odluka o dodjeli koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra "Zadužbina Ljubatovića" - Opština Kotor

Na sjednici od 30. jula 2020. godine, Vlada Crne Gore usvojila je Informaciju o realizaciji Javnog oglasa za nadmetanje u otvorenom postupku davanja koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra "Zadužbina Ljubatovića" - Opština Kotor i donijela Odluku o dodjeli koncesije za valorizaciju nepokretnog kulturnog dobra "Zadužbina Ljubatovića" - Opština Kotor.

više...
21.09.2020.

Telegram saučešća ministra Bogdanovića povodom smrti Radomira Pula Milovića

Povodom smrti producenta Radomira Pula Milovića, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je njegovoj porodici telegram saučešća, u kojem se navodi: „Žalim zbog smrti uvaženog Pula Milovića, koji je svojim autoritetom, pregalaštvom i višedecenijskim radom u domenu televizijske, filmske i pozorišne produkcije ostavio neizbrisiv trag na crnogorskoj kulturnoj sceni. Njegova posvećenost, plemenitost i profesionalizam ostaju nam kao uzoriti modeli estetske i etičke dosljednosti.

više...
17.09.2020.

Ministarstvo kulture: Nadležne institucije da reaguju protiv javnih manifesta mržnje usmjerenih protiv crnogorskih novinara i medija

Gušenje slobode govora, prijetnje gašenjem medija, pozivanje na zatvaranje novinara, dio su neke nove realnosti u Crnoj Gori. Obzorje epohe jednoumlja, u kojoj ne smije biti mjesta za drugačije već je počelo, a netolerancija i progon, izuzev neistomišljenika, sada je realnost i u slučaju kada se nekome ne dopada ni način vođenja programskih sadržaja. I to, kako smo čuli, je po novom 'pravu' zločin za zatvor.

više...