Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Међународни фестивал глумца дио новембарског репертоара Програма подршке развоју културе у Никшићу

Међународни фестивал глумца дио новембарског репертоара Програма подршке развоју културе у Никшићу
Датум објаве: 27.10.2016 14:47 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У оквиру новембарског репертоара Програма подршке развоју културе у Никшићу, који се трећу годину реализује уз подршку Министартсва културе, 3. новембра биће отворен 13. Међународни фестивал глумца – Никшић 2016.
Фестивал ће ове године публици понудити низ квалитетних позоришних продукција на којима су ангажована нека од највећих глумачких имена са ових простора. Међу њима су Зијах Соколовић, Воја Брајовић, Сергеј Трифуновић, Лане Гутовић, Миљана Прљете, Варја Ђукић, Мирко Влаховић и други.
У оквиру програма биће организовани и округли столови, а Фестивал ће затворити концерт Срђана Булатовића и Дарка Никчевића, који ће наступити са дувачким оркестром.
Међународни фестивал глумца – Никшић 2016. трајаће до 8. новембра.
Новембарски репертоар Програма подршке развоју културе у Никшићу чине и књижевне вечери и промоције, изложбе, концерти, а позоришни програм ће и након Међународног фестивала глумца бити настављен, па ће никшићка публика у новембру бити у прилици да погледа представу Кокана Младеновића „Коштана“ и представу Данила Маруновића „Црвена“. Такође, ЈУ “Захумље” ће у новембру гостовати са својим хором у бјелопољском Центру за културу.
Осим концерта “Тхе Бест оф Монтенегро”, гитарског дуа Булатовић-Никчевић у Никшићу ће у новембру наступити и београдска група “Раин Догс”, а биће организован и концерт “Трибуте то Екатарина Велика” у Никшићком позоришту.
Програм можете преузети овдје.