Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почиње љетња школа „Нова култура докторских студија“

Почиње љетња школа „Нова култура докторских студија“
Датум објаве: 07.07.2017 10:03 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Универзитет Црне Горе организоваће, под покровитељством Министарства културе Црне Горе, од 7. до 11. јула љетњу школу „Нова култура докторских студија“ на Цетињу и у Котору.


Љетња школа биће отворена у петак на Цетињу, у Министарству културе, дијалогом о менторству на докторским студијама у области друштвено-хуманистичких наука. Искуства у вођењу докторанада и важности менторства као гаранту квалитета, размијениће потенцијални ментори са Универзитета Црне Горе из области друштвено-хуманистичких наука, декани и предсједници комисија за докторске студије, као и њихове колеге из Словеније и Хрватске.

Љетња школа биће настављена 8. и 9. јула у Котору, гдје ће докторанди из Црне Горе и Словеније са еминентним предавачима дискутовати о томе како до новог доприноса у науци кроз докторску тезу, менторство кроз научни рад, етици у истраживању, интердисциплинарности као приступу у докторском студију и истраживању.

Посебан сегмент љетње школе биће дијалог о умјетничком докторату, као допринос даљем развоју иницијативе умјетничких докторских теза у оквиру иницијативе „Тхе Регионал Платформ Цоунцил фор Бенцхмаркинг анд Цооператион ин Хигхер Едуцатион анд Ресеарцх”. Учесници су представници умјетничких универзитета и факултета из Црне Горе, Србије, Албаније, Словеније, Косова и Аустрије.