Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Најава: Међународна ликовна колонија на Цетињу

Датум објаве: 30.04.2019 10:53 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У оквиру активности поводом предсједавања Црне Горе Јадранско-јонском иницијативом, на Цетињу ће у периоду од 29. априла до 9. маја 2019. године бити организована Међународна ликовна колонија на којој ће учествовати по један представник девет земаља чланица Јадранско-јонске регије.

Током седмодневне колоније у Бизнис инкубатору на Цетињу, умјетници из Албаније (Ардит Борићи), Босне и Херцеговине (Нелиса Баждар), Италије (Антонио Мазоти), Грчке (Спиридон Гелекас), Србије (Гала Чаки), Словеније (Лучка Шпаровец), СјевернеМакедоније (Ивана Мојсовска), Хрватске (Доминик Вуковић) и Црне Горе (Милица Лакићевић), креираће по један рад техником уље на платну на тему Дијалогом до сарадње у Јадранско-јонском региону.

Изложба радова биће уприличена токомзавршног састанка министара вањских послова земаља чланица Јадранско-јонске иницијативе у Хотелу Сплендид у Будви, 8. маја 2019. године с почетком у 12 сати.

Догађај реализују Министарство културе и Министарство вањских послова у сарадњи и партнерству са Секретаријатом Јадранско-јонске иницијативе у циљу даљег јачања сарадње и развоја савремене културе у овом региону.

Министарство културе / Министарство вањских послова