Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Најаве

26.09.2016.

Презентација водича Поморског музеја на Брајевом писму

Презентација водича Поморског музеја на Брајевом писму У Поморском музеју Црне Горе, у уторак, 27. септембра у 20 сати биће одржана презентација водича Поморског музеја на Брајевом писму. Овај догађај дио је програма Дана европске баштине 2016. који се организују од 26. до 30. септембра.

26.09.2016.

Министар Горановић примио захвалницу од “Бедем Феста“

Министар Горановић примио захвалницу од “Бедем Феста“

Павле Горановић, министар културе, присуствовао је јуче изложби радова никшићких сликара, у организацији „Бедем Фест-а“ у Никшићу и примио захвалницу Министарству културе, које је подржало овогодишње издање фестивала.

23.09.2016.

Дани европске баштине 2016

Дани европске баштине 2016

Министарство културе Црне Горе се, у сарадњи са локалним и националним институцијама из области културне баштине, девету годину за редом придружује међународној иницијативи Дани европске баштине, покренутој кроз сарадњу Савјета Европе и Европске Комисије, а са циљем приближавања културне баштине широј јавности.

22.09.2016.

Филм "Игла испод прага" црногорски кандидат за награду Оскар

Филм „Игла испод прага“ црногорски је кандидат за награду Оскар у 2016. години. Према одлуци Селекционе комисије дугометражни играни филм „Игла испод прага“, према сценарију и у режији Ивана Мариновића, продуцентске куће Адриатиц Wестерн д.о.о. из Херцег Новог, црногорски је кандидат за 89. награду Америчке академије филмске умјетности и науке Оскар у категорији Најбољи страни филм у 2016. години.

22.09.2016.

Министри Горановић и Нумановић сјутра у посјети Општини Петњица

Павле Горановић, министар културе и др Суад Нумановић, министар људских и мањинских права посјетиће сјутра Општину Петњица, гдје ће се састати са предсједником Општине, Самиром Аговићем.

19.09.2016.

Министар Горановић уручио награду „Жива“ пољском музеју „Црицотека“

Министар Горановић уручио награду „Жива“ пољском музеју „Црицотека“

Павле Горановић, министар културе у петак је у Задру, у функцији предсједника Управе Форума словенских култура уручио награду “Жива” најбољем словенском музеју за 2016. годину. Овогодишњи добитник је пољски музеј - Црицотека - Центар за документовање умјетности Тадеусза Кантора из Кракова.

16.09.2016.

Најава: Министар Горановић уручује награду „Жива“ у Задру

Павле Горановић, министар културе данас ће посјетити Задар, гдје ће као предсједник Форума словенских култура уручити награду „Жива“ која се додјељује најбољем словенском музеју за 2016. годину. Међународно признање названо по словенској богињи плодности, живота, младости, љепоте и виталности – Живи, ове године се додјељује трећи пут.

12.09.2016.

У Министарству културе отворена изложба радова Андрије Крстуловића

У Министарству културе отворена изложба радова Андрије Крстуловића

У петак, 9. септембра, у Министарству културе је отворена ретроспективна изложба скулптура и цртежа хрватског умјетника Андрије Крстуловића. Изложбу је отворила генерална директорка Директората за културно и умјетничко стваралаштво, Драгица Милић. Догађај је организован под покровитељством Министарства културе, а на иницијативу Хрватског грађанског друштва Црне Горе, Котор и Хрватске матице исељеника, подружнице Сплит.

09.09.2016.

Усаглашен текст Гранског колективног уговора за област културе

Министарство културе и Синдикат културе обавјештавају да је усаглашен текст Гранског колективног уговора за област културе. У току претходне године на усаглашавању текста новог Гранског колективног уговора радила је десеточлана радна група, састављена од представника Синдиката и Министарства културе.

08.09.2016.

Саопштење Министарства културе поводом напада на просторије ТВ "Пинк М"

Вандалски насртај на просторије телевизије Пинк М груби је напад на слободу изражавања и слободу новинарске професије. По узору на октобарско каменовање зграде, овакав нецивилизацијски чин пријетња је демократским процесима друштва у оквиру којих слобода рада новинара мора имати високо мјесто и институционалну заштиту државних органа.