Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Најаве

08.09.2016.

Министар Горановић отвара ретроспективну изложбу радова Андрије Крстуловића

Министар Горановић отвара ретроспективну изложбу радова Андрије Крстуловића Павле Горановић, министар културе, отвориће у петак, 9. септембра у 20 сати, у Министарству културе ретроспективну изложбу скулптура и цртежа хрватског умјетника Андрије Крстуловића. Овај догађај организује се под покровитељством Министарства културе, на иницијативу Хрватског грађанског друштва Црне Горе, Котор и Хрватске матице исељеника, подружнице Сплит.

06.09.2016.

МЕДИА Инфо дан у ЕУ Инфо центру

МЕДИА Инфо дан у ЕУ Инфо центру

МЕДИА Инфо дан, у организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу Црне Горе, биће одржан у четвртак, 8. септембра 2016. године у ЕУ Инфо центру у Подгорици с почетком у 11 сати. Током Инфо дана, који се реализује у оквиру манифестације „Дани европског филма“, биће ријечи о конкурсима за развој пројеката и подршку фестивалима, као и искуству словеначког аудиовизуелног сектора кроз учешће у овом потпрограму Европске уније.

02.09.2016.

Концерт Андрије Јововића у Министарству културе

У Министарству културе ће, у суботу 3. септембра у 20 сати, наступити пијаниста Андрија Јововић. Солистички концерт младог умјетника је увод у предстојеће студије клавира на Конзерваторијуму у Бечу које ће похађати као један од малобројних, селектованих младих умјетника са наших простора.

10.08.2016.

Почиње 6. Лаке Фест

Почиње 6. Лаке Фест

У четвртак, 11. августа почеће музички фестивал Лаке Фест, који се по шести пут одржава у Никшићу, уз подршку Министарства културе. Први дан Фестивала, који је бесплатан за све посјетиоце, биће посвећен десетогодишњици обнове црногорске независности.

05.08.2016.

Министар Горановић у посјети Општини Плужине

Павле Горановић, министар културе посјетиће данас Општину Плужине и са предсједником Општине, Мијушком Бајагићем разговарати о унапређењу сарадње у области културе.

01.08.2016.

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

Почиње 30. Монтенегро филм фестивал у Херцег Новом

30. Филмски фестивал Херцег Нови – Монтенего филм фестивал, са статусом од посебног значаја за културу Црне Горе, почиње на Канли кули у Херцег Новом у 21 сат. Под слоганом „Додир филма“, јубиларно фестивалско издање отвориће реномирани босанскохерцеговачки глумац Мустафа Надаревић, док ће до 7. августа публика на четири локације видјети стотињак остварења.

20.07.2016.

Павле Горановић за магазин "Еxцлусиве": Култура - Истински бренд Црне Горе

Павле Горановић за магазин "Еxцлусиве": Култура - Истински бренд Црне Горе

Стваралачки процес тражи различите форме, допушта вам да гријешите и да коригујете оно на чему радите, у мјери коју, као стваралац, одређујете сами

07.06.2016.

Генерални директор Рутовић отвара изложбу "Кратка историја Црне Горе на Брајевом писму"

Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије отвориће данас изложбу "Кратка историја Црне Горе на Брајевом писму" у Галерији Куслевова кућа, у 20 сати.

02.06.2016.

Сједница Борда Форума словенских култура на Цетињу

Сједница Борда Форума словенских култура на Цетињу

У Министарству културе се организује 14. сједница Борда Форума словенских култура, која ће, уз пратећи програм, трајати од 2. до 4. јуна на Цетињу. Сједници Форума словенских култура ће присуствовати министри културе и други представници земаља чланица ове медјународне организације.

01.06.2016.

Најава: Изложба “Свјетлост и вријеме“ Михаила Муја Јовићевића у Министарству културе

Најава: Изложба “Свјетлост и вријеме“ Михаила Муја Јовићевића у Министарству културе

Изложба “Свјетлост и вријеме“ аутора Михаила Муја Јовићевића биће отворена у Министарству културе, 2. јуна 2016. у 17 сати. Изложба „Свјетлост и вријеме“ организује се у склопу програма који прати 14. сједницу Борда Форума словенских култура, која се од 2. до 4. јуна одржава на Цетињу.