Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Најаве

30.05.2016.

Најава: Изложба “Поетски универзум” у Дворцу Петровића

Најава: Изложба “Поетски универзум” у Дворцу Петровића Министарство културе Црне Горе подржало је изложбу италијанског умјетника Росарија Ђеновезеа, коју организује Амбасада Италије у Црној Гори, поводом прославе Дана Републике Италије, 2. јуна 2016. године, у Дворцу Петровића у Подгорици. Изложба се организује у сарадњи са Центром савремене умјетности Црне Горе и Италијанским институтом за културу из Београда.

26.05.2016.

Министар Горановић сјутра говори на округлом столу „Културне разноликости Црне Горе – наследство које нас обогаћује“

Павле Горановић, министар културе и др Суад Нумановић, министар за људска и мањинска права говориће на отварању округлог стола „Културне разноликости Црне Горе – наследство које нас обогаћује“, сјутра 27. маја, у 10 сати у хотелу “Бест Wестерн” у Подгорици.

20.05.2016.

Најава: “Ноћ музеја”

Најава: “Ноћ музеја”

Министарство културе, 21. маја 2016. године организује “Ноћ музеја”, у оквиру обиљежавања десет година од обнове независности и хиљаду година државности. Музеји у Црној Гори се и ове године придружују манифестацији организовањем посебних програма и отварањем сталних изложбених поставки до касних вечерњих сати, представљајући на тај начин богато културно насљеђе Црне Горе.

17.05.2016.

НАЈАВА: Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”

У Подгорици ће се 18. и 19. маја 2016. године одржати Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”. Уводно излагање ће имати мр Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину Министарства културе, а састанку ће присуствовати чланови Одбора за ХЕРА заштитни знак, као и координатори пројекта из свих земаља партнера.

20.10.2015.

Павле Горановић за портал Аналитика: Боље ћемо контролисати манифестације које финансијски подржавамо

Павле Горановић за портал Аналитика: Боље ћемо контролисати манифестације које финансијски подржавамо

У наредних пар мјесеци добићемо Филмски центар - установу за чији почетак рада министар културе Павле Горановић сматра да ће бити важан моменат у црногорској култури. Широка подршка фестивалима биће настављена, с тим што ће бити успостављен бољи надзор, како би се издвојиле оне манифестације које ту подршку заслужују. Он најављује да ће још неке манифестације добити статус фестивала од посебног значаја за културу Црне Горе, али да ће институционализација ФИАТ-а, пак, зависити и од подршке Главног града. Јер, како истиче, носиоци у културе у Црној Гори треба у првом реду да буду општинске установе културе, којих је 42 у нашој држави.

12.04.2015.

Павле Горановић за Побједу: Предност пројектима који одражавају црногорски идентитет

Морамо с посебним сензибилитетом пратити савремену продукцију. Црна Гора може бити поносна на своје ствараоце. Залагаћу се за већу транспарентност и досљедно поштовање високих продукционих и умјетничких стандарда. Чека нас нови национални програм развоја културе