Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Најаве

12.03.2019.

Сјутра потписивање уговора о реализацији пројеката из Програма заштите и очувања културних добара за 2019. годину

Сјутра, 13. марта 2019. године у 11 сати, у Министарству културе, на Цетињу, министар културе Александар Богдановић потписаће уговоре о финансирању 33 пројекта из Програма заштите и очувања културних добара за 2019. годину...

10.09.2018.

Сјутра отварање изложбе Цветке Хојник

Сјутра отварање изложбе Цветке Хојник

Министарство културе, у сарадњи са Амбасадом Републике Словеније у Подгорици, организује изложбу ликовних радова Цветке Хојник. Изложба ће бити отворена у уторак, 11. септембра, у 19 сати, у Министарству културе.

08.06.2018.

У понедјељак потписивање уговора за суфинансирање програма и пројеката из области културно-умјетничког стваралаштва

У понедјељак, 11.06.2018. године, у Министарству културе на Цетињу, биће организовано потписивање уговора са продуцентима и ауторима, чијим су пројектима додијељена средства на овогодишњем Конкурсу за суфинансирање програма и пројеката из области културно-умјетничког стваралаштва. Прије потписивања уговора, присутнима ће се обратити министар културе Александар Богдановић.

12.05.2018.

Изложба “Израда Бихорског ћилима”

Изложба “Израда Бихорског ћилима”

Министарство културе, у сарадњи са Општином Петњица, организује изложбу “Израда Бихорског ћилима”. Изложба ће бити отворена 14. маја у 19 сати, у Министарству културе на Цетињу, а на отварању ће говорити министар културе Александар Богдановић и предсједник Општине Петњица Самир Аговић.

08.05.2018.

Министар Богдановић говори на обиљежавању Дана Европе

Министар Богдановић говори на обиљежавању Дана Европе

Министар културе Александар Богдановић и шеф делегације ЕУ амбасадор Аиво Орав, говориће сјутра на обиљежавању 9. маја Дана Европе. Програм обиљежавања ће почети у 9.30 сати, на платоу испред ЕУ инфо центра у Подгорици. Европска унија је прогласила 2018. годину за Европску годину културне баштине, па ће прослава Дана Европе бити организована у том духу.

25.04.2018.

Министар Богдановић у посјети Светој Столици и Сувереном витешком малтешком реду

Министар културе Александар Богдановић посјетиће 26. и 27. априла 2018. године Свету Столицу и Суверени витешки малтешки ред, гдје ће се састати са подсекретаром Свете Столице за односе са државама Антоан Камилиерием, директором Ватиканског архива др Јоханом Иксом великим канцеларом Сувереног витешког малтешког реда Албрехтом фон Бузелагером и предсједником заједнице Сант'Едјидио Марко Импаљацом.

23.04.2018.

Министар Богдановић састаће се са министарком културе Републике Албаније Мирелом Кумбаро Фурџи

Министар културе Александар Богдановић састаће се сјутра, 24. априла 2018. године, у 12. сати, са министарком културе Републике Албаније Мирелом Кумбаро Фурџи, која ће боравити у званичној посјети Црној Гори.

04.04.2018.

Министар Богдановић сјутра говори на представљању Анализе о стању у медијском сектору

Министар културе Александар Богдановић говориће сјутра, 5. априла 2018. године, у 13 сати, на представљању Анализе о стању у медијском сектору. Представљање Анализе биће одржано у хотелу Хилтон. Догађај ће, осим министра Богдановића, отворити генерална директорица за приступање ЕУ у Министарству европских послова, Јелена Бурзан, представница Делегације Европске уније у Црној Гори, Пламена Халачева и представница Савјета Европе, Лејла Дервишагић. Презентацији ће присуствовати и ужи експертски тим који је учествовао у изради овог документа.

19.03.2018.

Министар Богдановић у званичној посјети Републици Србији

Министар културе Александар Богдановић боравиће сјутра, 20. марта 2018. године у званичној посјети Републици Србији, на позив министра културе и информисања Републике Србије Владана Вукосављевића...

11.03.2018.

Сјутра потписивање уговора из Програма заштите и очувања културних добара за 2018. годину и промоција Годишњака ЦКАЦГ

Сјутра потписивање уговора из Програма заштите и очувања културних добара за 2018. годину и промоција Годишњака ЦКАЦГ

Уговори из Програма заштите и очувања културних добара за 2018. годину биће потписани у понедјељак, у 12 сати, у Министарству културе на Цетињу. Присутнима ће се обратити министар културе Александар Богдановић, који ће са реализаторима пројеката потписати уговоре планиране овогодишњим Програмом заштите.