Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Најаве

08.03.2018.

Министар Богдановић у радној посјети општинама Петњица и Андријевица

Министар културе Александар Богдановић боравиће сјутра, 9.марта у радној посјети општинама Петњица и Андријевица.

21.12.2017.

Предавање “Qуеер теорија у контексту савремених кретања у култури”

Министарство културе организује предавање на тему “Qуеер теорија у контексту савремених кретања у култури“ које ће се одржати галерији „Клуб“, у Центру савремене умјетности у Подгорици, у петак, 22. децембра 2017.године, у 11 сати.

08.12.2017.

МЕДИА дан у Подгорици

МЕДИА дан у Подгорици

Деск за Креативну Европу Министарства културе, у сарадњи с Филмским центром Црне Горе, организује МЕДИА дан, који ће бити одржан у понедјељак, 11. децембра 2017. године у 12 сати, у ЕУ инфо центру у Подгорици.

05.12.2017.

Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности у Црној Гори

Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности у Црној Гори

Округли сто о унапређењу издавачке дјелатности у Црној Гори одржаће се у сриједу, 6. децембра 2017. године, у 11 сати, у Министарству културе. На основу анализе издавачке, књижарске и дистрибутерске дјелатности у Црној Гори, коју је спровело Министарство културе, биће организован округли сто на којем ће се разговарати о конкретним смјерницама за превазилажење проблема у овој области.

17.11.2017.

Међународна конференција “Политике државног и културног идентитета у контексту савремених међународних односа”

Међународна конференција “Политике државног и културног идентитета у контексту савремених међународних односа”

Међународна конференција “Политике државног и културног идентитета у контексту савремених међународних односа” биће отворена у понедјељак, 20. новембра, у 11 сати у хотелу Хилтон.

10.11.2017.

Додјела Његошеве награде за 2017. годину

Додјела Његошеве награде за 2017. годину

Његошева награда за 2017.годину биће уручена у понедјељак, 13. новембра у 19 сати у Владином дому на Цетињу. Награду ће овогодишњем лауреату, књижевнику Милораду Поповићу уручити Предсједник Црне Горе Филип Вујановић.

09.11.2017.

Потписивање Споразума о сарадњи у области културе између Црне Горе и Египта

Сјутра, 10. новембра 2017. у 10.30 сати, у Министарству културе на Цетињу ће бити потписан Споразум између Владе Црне Горе и Владе Арапске Републике Египат о сарадњи у области културе.

01.11.2017.

Промоција књиге Староградским улицама (на капији) Ганија Караманаге

Промоција књиге Староградским улицама (на капији) Ганија Караманаге, биће организована 2.11.2017. године у 18 сати, у Министарству културе на Цетињу. Уз аутора на промоцији ће говорити писац Музафер Чауши и публицисткиња Ана Живановић. Књига Староградским улицама (на капији) представља збир сјећања, анегдота, легенди везаних за улцињски Стари град и вјечне тајне каљајског камена, људе и обичаје, далека мора и чудесне земље, које аутор уобличава у приповједни исказ што тексту даје и особено фиктивно озрачје. Управо то ову Караманагину књигу чини оригиналним штивом у корпусу литературе која на особен начин третира насљеђе и фолкор.

30.10.2017.

Данас почиње Генерална конференција УНЕСЦО

Данас почиње Генерална конференција УНЕСЦО

Генерална конференција УНЕСЦО одржава се од 30. октобра до 14. новембра у сједишту УНЕСЦО, у Паризу. Делегацију Црне Горе на Генералној конференцији чине: Зоран Јанковић, в.д. државнОГ секретарА у Министарству вањских послова, Драгица Понорац, амбасадорка Црне Горе у Француској и при УНЕСЦО, Милица Николић, генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО и Зденка Радуловић, министарка-савјетница у Амбасади Црне Горе у Француској. Излагање шефа црногорске делегације, в.д. државног секреатара Јанковића, планирано је за 3. новембар.

25.10.2017.

Почиње Берза медитеранског археолошког туризма у Италији

Почиње Берза медитеранског археолошког туризма у Италији

Берза медитеранског археолошког туризма одржава се од 26. до 29. октобра 2017. године, у Пестуму, Италија. У оквиру Берзе биће представљена археолошка баштина Црне Горе. На штанду Црне Горе наћи ће се и тројезични каталог »Античке успомене из Црне Горе«, који су приредили Министарство културе, Народни музеј Црне Горе и Центар за конзервацију и археологију Црне Горе.