Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

26.09.2016.

Prezentacija vodiča Pomorskog muzeja na Brajevom pismu

Prezentacija vodiča Pomorskog muzeja na Brajevom pismu U Pomorskom muzeju Crne Gore, u utorak, 27. septembra u 20 sati biće održana prezentacija vodiča Pomorskog muzeja na Brajevom pismu. Ovaj događaj dio je programa Dana evropske baštine 2016. koji se organizuju od 26. do 30. septembra.

26.09.2016.

Ministar Goranović primio zahvalnicu od “Bedem Festa“

Ministar Goranović primio zahvalnicu od “Bedem Festa“

Pavle Goranović, ministar kulture, prisustvovao je juče izložbi radova nikšićkih slikara, u organizaciji „Bedem Fest-a“ u Nikšiću i primio zahvalnicu Ministarstvu kulture, koje je podržalo ovogodišnje izdanje festivala.

23.09.2016.

Dani evropske baštine 2016

Dani evropske baštine 2016

Ministarstvo kulture Crne Gore se, u saradnji sa lokalnim i nacionalnim institucijama iz oblasti kulturne baštine, devetu godinu za redom pridružuje međunarodnoj inicijativi Dani evropske baštine, pokrenutoj kroz saradnju Savjeta Evrope i Evropske Komisije, a sa ciljem približavanja kulturne baštine široj javnosti.

22.09.2016.

Film "Igla ispod praga" crnogorski kandidat za nagradu Oskar

Film „Igla ispod praga“ crnogorski je kandidat za nagradu Oskar u 2016. godini. Prema odluci Selekcione komisije dugometražni igrani film „Igla ispod praga“, prema scenariju i u režiji Ivana Marinovića, producentske kuće Adriatic Western d.o.o. iz Herceg Novog, crnogorski je kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini.

22.09.2016.

Ministri Goranović i Numanović sjutra u posjeti Opštini Petnjica

Pavle Goranović, ministar kulture i dr Suad Numanović, ministar ljudskih i manjinskih prava posjetiće sjutra Opštinu Petnjica, gdje će se sastati sa predsjednikom Opštine, Samirom Agovićem.

19.09.2016.

Ministar Goranović uručio nagradu „Živa“ poljskom muzeju „Cricoteka“

Ministar Goranović uručio nagradu „Živa“ poljskom muzeju „Cricoteka“

Pavle Goranović, ministar kulture u petak je u Zadru, u funkciji predsjednika Uprave Foruma slovenskih kultura uručio nagradu “Živa” najboljem slovenskom muzeju za 2016. godinu. Ovogodišnji dobitnik je poljski muzej - Cricoteka - Centar za dokumentovanje umjetnosti Tadeusza Kantora iz Krakova.

16.09.2016.

Najava: Ministar Goranović uručuje nagradu „Živa“ u Zadru

Pavle Goranović, ministar kulture danas će posjetiti Zadar, gdje će kao predsjednik Foruma slovenskih kultura uručiti nagradu „Živa“ koja se dodjeljuje najboljem slovenskom muzeju za 2016. godinu. Međunarodno priznanje nazvano po slovenskoj boginji plodnosti, života, mladosti, ljepote i vitalnosti – Živi, ove godine se dodjeljuje treći put.

12.09.2016.

U Ministarstvu kulture otvorena izložba radova Andrije Krstulovića

U Ministarstvu kulture otvorena izložba radova Andrije Krstulovića

U petak, 9. septembra, u Ministarstvu kulture je otvorena retrospektivna izložba skulptura i crteža hrvatskog umjetnika Andrije Krstulovića. Izložbu je otvorila generalna direktorka Direktorata za kulturno i umjetničko stvaralaštvo, Dragica Milić. Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Kotor i Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split.

09.09.2016.

Usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

Ministarstvo kulture i Sindikat kulture obavještavaju da je usaglašen tekst Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture. U toku prethodne godine na usaglašavanju teksta novog Granskog kolektivnog ugovora radila je desetočlana radna grupa, sastavljena od predstavnika Sindikata i Ministarstva kulture.

08.09.2016.

Saopštenje Ministarstva kulture povodom napada na prostorije TV "Pink M"

Vandalski nasrtaj na prostorije televizije Pink M grubi je napad na slobodu izražavanja i slobodu novinarske profesije. Po uzoru na oktobarsko kamenovanje zgrade, ovakav necivilizacijski čin prijetnja je demokratskim procesima društva u okviru kojih sloboda rada novinara mora imati visoko mjesto i institucionalnu zaštitu državnih organa.