Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

08.09.2016.

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića Pavle Goranović, ministar kulture, otvoriće u petak, 9. septembra u 20 sati, u Ministarstvu kulture retrospektivnu izložbu skulptura i crteža hrvatskog umjetnika Andrije Krstulovića. Ovaj događaj organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Kotor i Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split.

06.09.2016.

MEDIA Info dan u EU Info centru

MEDIA Info dan u EU Info centru

MEDIA Info dan, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu Crne Gore, biće održan u četvrtak, 8. septembra 2016. godine u EU Info centru u Podgorici s početkom u 11 sati. Tokom Info dana, koji se realizuje u okviru manifestacije „Dani evropskog filma“, biće riječi o konkursima za razvoj projekata i podršku festivalima, kao i iskustvu slovenačkog audiovizuelnog sektora kroz učešće u ovom potprogramu Evropske unije.

02.09.2016.

Koncert Andrije Jovovića u Ministarstvu kulture

U Ministarstvu kulture će, u subotu 3. septembra u 20 sati, nastupiti pijanista Andrija Jovović. Solistički koncert mladog umjetnika je uvod u predstojeće studije klavira na Konzervatorijumu u Beču koje će pohađati kao jedan od malobrojnih, selektovanih mladih umjetnika sa naših prostora.

10.08.2016.

Počinje 6. Lake Fest

Počinje 6. Lake Fest

U četvrtak, 11. avgusta počeće muzički festival Lake Fest, koji se po šesti put održava u Nikšiću, uz podršku Ministarstva kulture. Prvi dan Festivala, koji je besplatan za sve posjetioce, biće posvećen desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti.

05.08.2016.

Ministar Goranović u posjeti Opštini Plužine

Pavle Goranović, ministar kulture posjetiće danas Opštinu Plužine i sa predsjednikom Opštine, Mijuškom Bajagićem razgovarati o unapređenju saradnje u oblasti kulture.

01.08.2016.

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

30. Filmski festival Herceg Novi – Montenego film festival, sa statusom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, počinje na Kanli kuli u Herceg Novom u 21 sat. Pod sloganom „Dodir filma“, jubilarno festivalsko izdanje otvoriće renomirani bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević, dok će do 7. avgusta publika na četiri lokacije vidjeti stotinjak ostvarenja.

20.07.2016.

Pavle Goranović za magazin "Exclusive": Kultura - Istinski brend Crne Gore

Pavle Goranović za magazin "Exclusive": Kultura - Istinski brend Crne Gore

Stvaralački proces traži različite forme, dopušta vam da griješite i da korigujete ono na čemu radite, u mjeri koju, kao stvaralac, određujete sami

07.06.2016.

Generalni direktor Rutović otvara izložbu "Kratka istorija Crne Gore na Brajevom pismu"

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije otvoriće danas izložbu "Kratka istorija Crne Gore na Brajevom pismu" u Galeriji Kuslevova kuća, u 20 sati.

02.06.2016.

Sjednica Borda Foruma slovenskih kultura na Cetinju

Sjednica Borda Foruma slovenskih kultura na Cetinju

U Ministarstvu kulture se organizuje 14. sjednica Borda Foruma slovenskih kultura, koja će, uz prateći program, trajati od 2. do 4. juna na Cetinju. Sjednici Foruma slovenskih kultura će prisustvovati ministri kulture i drugi predstavnici zemalja članica ove medjunarodne organizacije.

01.06.2016.

Najava: Izložba “Svjetlost i vrijeme“ Mihaila Muja Jovićevića u Ministarstvu kulture

Najava: Izložba “Svjetlost i vrijeme“ Mihaila Muja Jovićevića u Ministarstvu kulture

Izložba “Svjetlost i vrijeme“ autora Mihaila Muja Jovićevića biće otvorena u Ministarstvu kulture, 2. juna 2016. u 17 sati. Izložba „Svjetlost i vrijeme“ organizuje se u sklopu programa koji prati 14. sjednicu Borda Foruma slovenskih kultura, koja se od 2. do 4. juna održava na Cetinju.