Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

30.05.2016.

Najava: Izložba “Poetski univerzum” u Dvorcu Petrovića

Najava: Izložba “Poetski univerzum” u Dvorcu Petrovića Ministarstvo kulture Crne Gore podržalo je izložbu italijanskog umjetnika Rosarija Đenovezea, koju organizuje Ambasada Italije u Crnoj Gori, povodom proslave Dana Republike Italije, 2. juna 2016. godine, u Dvorcu Petrovića u Podgorici. Izložba se organizuje u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore i Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda.

26.05.2016.

Ministar Goranović sjutra govori na okruglom stolu „Kulturne raznolikosti Crne Gore – nasledstvo koje nas obogaćuje“

Pavle Goranović, ministar kulture i dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava govoriće na otvaranju okruglog stola „Kulturne raznolikosti Crne Gore – nasledstvo koje nas obogaćuje“, sjutra 27. maja, u 10 sati u hotelu “Best Western” u Podgorici.

20.05.2016.

Najava: “Noć muzeja”

Najava: “Noć muzeja”

Ministarstvo kulture, 21. maja 2016. godine organizuje “Noć muzeja”, u okviru obilježavanja deset godina od obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti. Muzeji u Crnoj Gori se i ove godine pridružuju manifestaciji organizovanjem posebnih programa i otvaranjem stalnih izložbenih postavki do kasnih večernjih sati, predstavljajući na taj način bogato kulturno nasljeđe Crne Gore.

17.05.2016.

NAJAVA: Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”

U Podgorici će se 18. i 19. maja 2016. godine održati Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”. Uvodno izlaganje će imati mr Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture, a sastanku će prisustvovati članovi Odbora za HERA zaštitni znak, kao i koordinatori projekta iz svih zemalja partnera.

20.10.2015.

Pavle Goranović za portal Analitika: Bolje ćemo kontrolisati manifestacije koje finansijski podržavamo

Pavle Goranović za portal Analitika: Bolje ćemo kontrolisati manifestacije koje finansijski podržavamo

U narednih par mjeseci dobićemo Filmski centar - ustanovu za čiji početak rada ministar kulture Pavle Goranović smatra da će biti važan momenat u crnogorskoj kulturi. Široka podrška festivalima biće nastavljena, s tim što će biti uspostavljen bolji nadzor, kako bi se izdvojile one manifestacije koje tu podršku zaslužuju. On najavljuje da će još neke manifestacije dobiti status festivala od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, ali da će institucionalizacija FIAT-a, pak, zavisiti i od podrške Glavnog grada. Jer, kako ističe, nosioci u kulture u Crnoj Gori treba u prvom redu da budu opštinske ustanove kulture, kojih je 42 u našoj državi.

12.04.2015.

Pavle Goranović za Pobjedu: Prednost projektima koji odražavaju crnogorski identitet

Moramo s posebnim senzibilitetom pratiti savremenu produkciju. Crna Gora može biti ponosna na svoje stvaraoce. Zalagaću se za veću transparentnost i dosljedno poštovanje visokih produkcionih i umjetničkih standarda. Čeka nas novi nacionalni program razvoja kulture

Prethodna prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12