Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

12.03.2019.

Sjutra potpisivanje ugovora o realizaciji projekata iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu

Sjutra, 13. marta 2019. godine u 11 sati, u Ministarstvu kulture, na Cetinju, ministar kulture Aleksandar Bogdanović potpisaće ugovore o finansiranju 33 projekta iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2019. godinu...

10.09.2018.

Sjutra otvaranje izložbe Cvetke Hojnik

Sjutra otvaranje izložbe Cvetke Hojnik

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Podgorici, organizuje izložbu likovnih radova Cvetke Hojnik. Izložba će biti otvorena u utorak, 11. septembra, u 19 sati, u Ministarstvu kulture.

08.06.2018.

U ponedjeljak potpisivanje ugovora za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva

U ponedjeljak, 11.06.2018. godine, u Ministarstvu kulture na Cetinju, biće organizovano potpisivanje ugovora sa producentima i autorima, čijim su projektima dodijeljena sredstva na ovogodišnjem Konkursu za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Prije potpisivanja ugovora, prisutnima će se obratiti ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

12.05.2018.

Izložba “Izrada Bihorskog ćilima”

Izložba “Izrada Bihorskog ćilima”

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Opštinom Petnjica, organizuje izložbu “Izrada Bihorskog ćilima”. Izložba će biti otvorena 14. maja u 19 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju, a na otvaranju će govoriti ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

08.05.2018.

Ministar Bogdanović govori na obilježavanju Dana Evrope

Ministar Bogdanović govori na obilježavanju Dana Evrope

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šef delegacije EU ambasador Aivo Orav, govoriće sjutra na obilježavanju 9. maja Dana Evrope. Program obilježavanja će početi u 9.30 sati, na platou ispred EU info centra u Podgorici. Evropska unija je proglasila 2018. godinu za Evropsku godinu kulturne baštine, pa će proslava Dana Evrope biti organizovana u tom duhu.

25.04.2018.

Ministar Bogdanović u posjeti Svetoj Stolici i Suverenom viteškom malteškom redu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetiće 26. i 27. aprila 2018. godine Svetu Stolicu i Suvereni viteški malteški red, gdje će se sastati sa podsekretarom Svete Stolice za odnose sa državama Antoan Kamilieriem, direktorom Vatikanskog arhiva dr Johanom Iksom velikim kancelarom Suverenog viteškog malteškog reda Albrehtom fon Buzelagerom i predsjednikom zajednice Sant'Edjidio Marko Impaljacom.

23.04.2018.

Ministar Bogdanović sastaće se sa ministarkom kulture Republike Albanije Mirelom Kumbaro Furdži

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastaće se sjutra, 24. aprila 2018. godine, u 12. sati, sa ministarkom kulture Republike Albanije Mirelom Kumbaro Furdži, koja će boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

04.04.2018.

Ministar Bogdanović sjutra govori na predstavljanju Analize o stanju u medijskom sektoru

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović govoriće sjutra, 5. aprila 2018. godine, u 13 sati, na predstavljanju Analize o stanju u medijskom sektoru. Predstavljanje Analize biće održano u hotelu Hilton. Događaj će, osim ministra Bogdanovića, otvoriti generalna direktorica za pristupanje EU u Ministarstvu evropskih poslova, Jelena Burzan, predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Plamena Halačeva i predstavnica Savjeta Evrope, Lejla Dervišagić. Prezentaciji će prisustvovati i uži ekspertski tim koji je učestvovao u izradi ovog dokumenta.

19.03.2018.

Ministar Bogdanović u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boraviće sjutra, 20. marta 2018. godine u zvaničnoj posjeti Republici Srbiji, na poziv ministra kulture i informisanja Republike Srbije Vladana Vukosavljevića...

11.03.2018.

Sjutra potpisivanje ugovora iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu i promocija Godišnjaka CKACG

Sjutra potpisivanje ugovora iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu i promocija Godišnjaka CKACG

Ugovori iz Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu biće potpisani u ponedjeljak, u 12 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju. Prisutnima će se obratiti ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji će sa realizatorima projekata potpisati ugovore planirane ovogodišnjim Programom zaštite.