Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Najave

08.03.2018.

Ministar Bogdanović u radnoj posjeti opštinama Petnjica i Andrijevica

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boraviće sjutra, 9.marta u radnoj posjeti opštinama Petnjica i Andrijevica.

21.12.2017.

Predavanje “Queer teorija u kontekstu savremenih kretanja u kulturi”

Ministarstvo kulture organizuje predavanje na temu “Queer teorija u kontekstu savremenih kretanja u kulturi“ koje će se održati galeriji „Klub“, u Centru savremene umjetnosti u Podgorici, u petak, 22. decembra 2017.godine, u 11 sati.

08.12.2017.

MEDIA dan u Podgorici

MEDIA dan u Podgorici

Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture, u saradnji s Filmskim centrom Crne Gore, organizuje MEDIA dan, koji će biti održan u ponedjeljak, 11. decembra 2017. godine u 12 sati, u EU info centru u Podgorici.

05.12.2017.

Okrugli sto o unapređenju izdavačke djelatnosti u Crnoj Gori

Okrugli sto o unapređenju izdavačke djelatnosti u Crnoj Gori

Okrugli sto o unapređenju izdavačke djelatnosti u Crnoj Gori održaće se u srijedu, 6. decembra 2017. godine, u 11 sati, u Ministarstvu kulture. Na osnovu analize izdavačke, knjižarske i distributerske djelatnosti u Crnoj Gori, koju je sprovelo Ministarstvo kulture, biće organizovan okrugli sto na kojem će se razgovarati o konkretnim smjernicama za prevazilaženje problema u ovoj oblasti.

17.11.2017.

Međunarodna konferencija “Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa”

Međunarodna konferencija “Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa”

Međunarodna konferencija “Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa” biće otvorena u ponedjeljak, 20. novembra, u 11 sati u hotelu Hilton.

10.11.2017.

Dodjela Njegoševe nagrade za 2017. godinu

Dodjela Njegoševe nagrade za 2017. godinu

Njegoševa nagrada za 2017.godinu biće uručena u ponedjeljak, 13. novembra u 19 sati u Vladinom domu na Cetinju. Nagradu će ovogodišnjem laureatu, književniku Miloradu Popoviću uručiti Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

09.11.2017.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Crne Gore i Egipta

Sjutra, 10. novembra 2017. u 10.30 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju će biti potpisan Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Arapske Republike Egipat o saradnji u oblasti kulture.

01.11.2017.

Promocija knjige Starogradskim ulicama (na kapiji) Ganija Karamanage

Promocija knjige Starogradskim ulicama (na kapiji) Ganija Karamanage, biće organizovana 2.11.2017. godine u 18 sati, u Ministarstvu kulture na Cetinju. Uz autora na promociji će govoriti pisac Muzafer Čauši i publicistkinja Ana Živanović. Knjiga Starogradskim ulicama (na kapiji) predstavlja zbir sjećanja, anegdota, legendi vezanih za ulcinjski Stari grad i vječne tajne kaljajskog kamena, ljude i običaje, daleka mora i čudesne zemlje, koje autor uobličava u pripovjedni iskaz što tekstu daje i osobeno fiktivno ozračje. Upravo to ovu Karamanaginu knjigu čini originalnim štivom u korpusu literature koja na osoben način tretira nasljeđe i folkor.

30.10.2017.

Danas počinje Generalna konferencija UNESCO

Danas počinje Generalna konferencija UNESCO

Generalna konferencija UNESCO održava se od 30. oktobra do 14. novembra u sjedištu UNESCO, u Parizu. Delegaciju Crne Gore na Generalnoj konferenciji čine: Zoran Janković, v.d. državnOG sekretarA u Ministarstvu vanjskih poslova, Dragica Ponorac, ambasadorka Crne Gore u Francuskoj i pri UNESCO, Milica Nikolić, generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO i Zdenka Radulović, ministarka-savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Francuskoj. Izlaganje šefa crnogorske delegacije, v.d. državnog sekreatara Jankovića, planirano je za 3. novembar.

25.10.2017.

Počinje Berza mediteranskog arheološkog turizma u Italiji

Počinje Berza mediteranskog arheološkog turizma u Italiji

Berza mediteranskog arheološkog turizma održava se od 26. do 29. oktobra 2017. godine, u Pestumu, Italija. U okviru Berze biće predstavljena arheološka baština Crne Gore. Na štandu Crne Gore naći će se i trojezični katalog »Antičke uspomene iz Crne Gore«, koji su priredili Ministarstvo kulture, Narodni muzej Crne Gore i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.