Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици

Инфо дан програма Креативна Европа одржан у Петњици
Датум објаве: 18.07.2017 07:41 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У Петњици је одржан Инфо дан посвећен ЕУ програму Креативна Европа, на којем су учествовали представници Министарства културе и Деска за Креативну Европу Илија Суботић, Милена Ражнатовић и Јелена Жарић.

На догађају, који је први пут до сада организован у овој Општини, представљени су програми Креативна Европа и Европа за грађане којима координира Министарство културе. Било је ријечи и о потпрограмима МЕДИА и Култура, с посебним акцентом на Пројекте сарадње, чије се објављивање очекује крајем сепетмбра текуће године. Поред наведеног, скренута је пажња на могућност припреме пројеката за обиљежавање Европске године културне баштине (2018), за чем је предвиђена посебна мјера у оквиру конкурса за Пројекте сарадње, а присутни су информисани и о могућностима учествовања у манифестацији Дани европске баштине, која се под покровитељством Савјета Европе и Европске Комисије, организује у септембру.

На Инфо дану су учествовали представници општина Петњица, Беране и Бијело Поље, локалних институција културе и организација цивилног сектора из три општине.

МКУ