Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Факултет драмских умјетности, Цетиње, 2-6. март 2015. године

У оквиру ИПА пројекта „АрТВисион“ на Цетињу почела умјетничка резиденција на тему „Језик театра“

У оквиру ИПА пројекта „АрТВисион“ на Цетињу почела умјетничка резиденција на тему „Језик театра“
Датум објаве: 05.03.2015 14:04 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


МКУНа Цетињу се у првој седмици марта, у оквиру ИПА пројекта АрТВисион, одржава умјетничка резиденција на тему “Језик театра“, на којој учествују студенти из италијанских регија Пуља и Венето, Приморско-горанске жупаније-Република Хрватска и Албаније.

Гостујући предавач на резиденцији је Паоло Мађели, позоришни редитељ из Италије, црногорској јавности познат по великом броју представа и пројеката које је радио у Црној Гори. Студенти ће бити у прилици да пруствују припремама и извођењу његове посљедње представе „Његош и ја“.

Током свог боравка студенти из Пуље, Венета, Приморско-горанске жупаније и Албаније ће имати прилику да упознају професоре и рад Факултета драмских умјетности, као и позоришну сцену у Црној Гори. Студенти ће обићи и најзначајније културне институције на Цетињу, а посјетиће и Котор и Подгорицу.

Ово је четврта од пет умјетничких резиденција које се реализују у оквиру пројекта Артвисион, а до сада су реализоване радионице на сљедеће теме:
• Језик филмске музике, проф. Вито Ло Ре - радионица у Тирани;
• Језик сценског дизајна и дигитална анимација у 3Д, проф. Алида Цаппеллини , Гиованни Лицхери – радионица у Полињану;
• Језик сценских инсталација проф. Горан Петрецол- радионица у Ријеци.

Програм „Лигхт ресиденце“ који се реализује у оквиру овог пројекта омогућава студентима из земаља учесница у пројекту да кроз 5 умјетничких „станица“, на којима интернационални реномирани умјетници и професори обрађују 5 различитих умјетничких тема, добију прилику да се усаврше и обогате своја знања, упознају и сарађују са другим студентима.

Радионицу на Цетињу реализује Факултет драмских умјетности који је технички партнер, у сарадњи са Министарством културе, институционалним партнером у овом пројекту.

МКУМКУ