Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

НАЈАВА: Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”

Датум објаве: 17.05.2016 14:17 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


У Подгорици ће се 18. и 19. маја 2016. године одржати Четврти састанак Одбора за заштитни знак и Трећи састанак координатора ИПА пројекта ХЕРА “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа”.

Уводно излагање ће имати мр Александар Дајковић, генерални директор Директората за културну баштину Министарства културе, а састанку ће присуствовати чланови Одбора за ХЕРА заштитни знак, као и координатори пројекта из свих земаља партнера.

Пројекат под називом Одрживо управљање туризмом у оквиру јадранског насљеђа (Сустаинабле тоурисм манагемент оф Адриатиц ХЕРитаге - ХЕРА), покренут је у оквиру ИПА Адриатиц програма прекограничне сарадње. Основни циљ ХЕРА пројекта је развијање заједничке прекограничне платформе унутар јадранског подручја за управљање и промоцију одрживог туризма који се темељи на заједничкој културној баштини. ХЕРА се бави специфичним проблемима идентификованим у свим земљама партнерима на простору Јадрана, из подручја културе и туризма. Пројекат окупља 19 партнера, а укључене државе су: Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Грчка, Италија, Црна Гора, Србија и Словенија.

Водећи партнер на пројекту је Задарска Жупанија, Хрватска, а Партнерски уговор је потписан 22. новембра 2013. године.