Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Филм “Прелудијум за снајпер” Данила Маруновића приказан у Италији

Филм “Прелудијум за снајпер” Данила Маруновића приказан у Италији
Датум објаве: 01.03.2017 14:37 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Документарни филм “Прелудијум за снајпер”, аутора Данила Маруновића, о нашем истакнутом умјетнику Димитрију Поповићу, настао у оквиру ИПА пројекта АрТВисион, у којем је учествовало Министарство културе, приказан је на италијанском фестивалу Балкан Флоренце Еxпресс.

Уз Маруновићев, исте вечери је у биоскопу “Ла Цомпагниа” приказан је и филм “Смрт у Сарајеву” Оскаровца Даниса Тановића. У склопу фестивала Маруновић је био и гост програма “Кафа са ауторима”, у склопу ког је са италијанских новинарима, разговарао о савременим политичим изазовима на Балкану.
“Прелудијум за снајпер” премијерно је приказан у понедељак, 23. новембра 2015. године, у Црногорском народном позоришту.

Филм је сниман на локацијама у Паризу, Загребу и Цетињу, а ауторску екипу чине: Данило Маруновић, сценариста и редитељ, Владимир Вучинић, директор фотографије, Слободан Станишић, аутор музике, Никола Радоњић, графички дизајнер, Немања Бечановић, монтажер и Лазар Мишуровић, продуцент филма.Ово је један од три документарна филма настала у оквиру пројекта АрТВисион.

Режисер и сценариста филма је Данило Маруновић, директор фотографије Владимир Вучинић, дизајнер звука Слободан Станишић, графички дизајнер Никола Радоњић, монтажер Немања Бечановић и продуцент Лазар Мишуровић из Инфо Бироа из Подгорице.