Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Центру за културу Бар одржана радионица “Интерпретација културно – историјског насљеђа”

У Центру за културу Бар одржана радионица “Интерпретација културно – историјског насљеђа”
Датум објаве: 03.04.2017 14:26 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Представници Министрства културе, Културног центра Бар, Општине Бар и Туристичке организације Бар учествовали су на радионици “Интерпретација културно – историјског насљеђа”, организованој са циљем валоризације Утврђења Бесац у Вирпазару, на којем је у току 2016. године реализована ИИ фаза рестаураторских радова, а у оквиру ИПА пројекта “Одрживо управљање туризмом у оквиру Јадранског насљеђа – ХЕРА”.

Радионица, на којој је предавач био Игор Ковачевић са Економског факултета у Београду, имала је за циљ да присутнима представи теме, појам и сврху интерпретације културно – историјског насљеђа, са цљем валоризације локалних ресурса, у сврхе развоја културног туризма.

Присутни су, у сарадњи са предавачем, размијенили знања и искуства на пољу унапрјеђење туристиче понуде Бара, али и укључивања рестаурираног Утврђења Бесац и културне руте “Чуда Скадарског језера” формиране у оквиру ИПА пројекта ХЕРА, у постојеће и нове локалне туристичке понуде.

Радионица је била и прилика за упознавање са искуствима из праксе која се односе на креирање туристичког производа кроз прилагођавање карактеристиа дестинације таргетираном тржишном сегменту.