Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Пројекти

24.11.2014.

Отворена излозба у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

Отворена излозба  у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ У петак, 20. новембра у Ријеци, у Музеју модерне и сувремене умјетности отворена је изложба савремене умјетности „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ коју ће ријечка публика моћи да погледа до 6. децембра 2014. године.

20.11.2014.

Отварање изложбе „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ у Ријеци, Хрватска

Треће издање изложбе савремене умјетности „Умјетност у луци - Коегзистенција: за нови јадрански коине “, у оквиру ИПА пројекта АрТВисион биће отворено вечерас у Музеју модерне и сувремене умјетности у Ријеци, Хрватска. Изложба ће трајати од 20. новембра до 6. децембра 2014. године.

10.09.2014.

Обавјештење о избору 3 понуде за продукцију документарног филма у оквиру пројекта "АрТВисион - А Ливе Арт Цханнел"

У уторак 9. септембра 2014. године, засиједала је Комисија за избор филмова који це се реализовати у оквиру Артвисион пројекта. Комисија у саставу: - Марија Перовић -предсједник комисије , Драгица Милиц, Илија Суботић , Обрад Ненезић и Јасмина Војновић . донијела је одлуку да се за потребе пројекта АрТВисион - А.ЛИВЕ АРТ ЦХАННЕЛ реализују три докуметарна фима:

09.09.2014.

Изложба 02 Цетиње, “Коегзистенција- за нови јадрански коине”, 5-25 септембер 2014

Драгица Милић, генерална директорка Директората за културно-умјетничко стваралаштво Министарство културе Црне Горе Дијалошки потенцијал умјетности Подршка међународној културној сарадњи је међу најважнијим приоритетима политике Министарства културе. У спровођењу политика и стратегијских пројекта, Министарство цијени значај пројекта „арТВисион - А.ЛИВЕ АРТ ЦХАННЕЛ” који има за циљ унапређење сарадње међу културним секторима јадранских земаља и стварање нових модела одрживог културног развоја.

04.09.2014.

Најава: Сјутра отварање изложбе „Коегзистенција- за нови јадрански коине“

Најава: Сјутра отварање изложбе „Коегзистенција- за нови јадрански коине“

Након успјеха прве етапе изложбе, која је током августа била постављена у Тирани у здању „Пирамида“, Пријестоница Цетиње угостиће другу од пет етапа изложбе савремене умјетности под називом „Умјетност у луци – Коегзистенција: за нови јадрански коине“. Изложба ће бити отворена у Црногорској галерији умјетности „Миодраг Дадо Ђурић“ на Цетињу, 05. септембра, са почетком у 20.00 сати, а обухватиће дјела умјетника из пет земаља партнера изложбе: Албаније, Црне Горе, Хрватске и Италије (Венето и Пуља).

04.09.2014.

Најављена изложба “Коегзистенција- за нови јадрански коине”

Најављена изложба “Коегзистенција- за нови јадрански коине”

Данас је у Министарству културе одржан прес на којем је најављена велика изложба АрТВисион пројекта “Коегзистенција – за нови јадрански коине”, која ће бити отворена сјутра вече, у 20 сати, у Црногорској галерији умјетности “Миодраг Дадо Ђурић” на Цетињу.

03.09.2014.

Најава: Сјутра у Министарству културе прес поводом велике изложбе пројекта АрТВисион “Коегзистенциија за нови јадрански коине”

У четвртак, 4. септембра, у 11 сати, у Министарству културе ће на прес конференцији бити представљена велика изложба пројекта АрТВисион „Коегзистенција: за нови јадрански коине“.

17.08.2014.

Отворена прва промотивна изложба АрТВисион пројекта "Бревијар сјећања"

Отворена прва промотивна изложба АрТВисион пројекта "Бревијар сјећања"

У петак, 15. августа отворена је прва промотивна изложба у оквиру пројекта АрТвисион-а.ливе.арт.цханнел и XXВИИ Барског Љетописа. Изложбу су отворили Љиљана Караџић, историчарка умјетности и кустоскиња изложбе и Милун Лутовац из Барског Љетописа. У простору Епископске палате у Старом Бару своје радове на тему „Бревијар сјећања“ изложили су млади црногорски умјетници: Теодора Никчевић, Марина Кувељић и Синиша Радуловић.

14.08.2014.

Сјутра у Бару отварање изложбе „Бревијар сјећања”

Сјутра у Бару отварање изложбе „Бревијар сјећања”

У оквиру пројекта "АрТвисион-а.ливе.арт.цханнел." и 27. "Барског Љетописа", у петак 15. августа, у 20 сати, у Старом Бару, у објекту Епископске палате, биће отворена изложба “Бревијар сјећања” . Ова изложба прва је у низу мањих промо изложби, које ће се, у различитим градовима Црне Горе, организовати у сарадњи са локалним партнерима и пројектом Артвисион (који се реализује из Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013.).