Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Пројекти

07.08.2014.

Најава: Презентација ЕУ фондова у култури у Никшићу

Најава: Презентација ЕУ фондова у култури у Никшићу Министарство културе сјутра у Градској кући у Никшићу са почетком у 12 сати организује Инфо дан “Нове генерације ЕУ програма у култури и финансијско управљање пројектима”. Инфо дан је дио промотивних активности Фондације “Ана Линд” и ЕУ програма “Креативна Европа” и “Европа за грађане 2014-2020” на којем ће, поред наведених програма, бити представљене и основе финансијског управљања пројектима у култури.

04.08.2014.

У Тирани отворена прва изложба у оквиру пројекта АрТВисион "Коегзистенција за нови јадрански коине"

У Тирани отворена прва изложба у оквиру пројекта АрТВисион "Коегзистенција за нови јадрански коине"

У Тирани је у петак, 1. августа, отворена прва изложба „Коегзистенција - за нови јадрански коине“, пројекта АрТвисион-а.ливе.арт.цханнел. који се реализује из Адриатиц ИПА програма.

31.07.2014.

Најава: Отварање изложбе „Коегзистенција – за нови јадрански коине“, у оквиру пројекта АрТВисион

Најава: Отварање изложбе „Коегзистенција – за нови јадрански коине“, у оквиру пројекта АрТВисион

У оквиру пројекта „АрТвисион-а.ливе.арт.цханнел“ који се реализује из ИПА Адриатиц ЦБЦ програма 2007-2013, у петак, 1. августа, у 19 сати у Тирани, ће бити отворена прва изложба пројекта на тему „Коегзистенција - за нови јадрански коине“. Ова изложба окупила је умјетнике из земаља, које партиципарају у пројекту (Албаније, Црне Горе, Хрватске и двије регије Италије, Венето и Пуља), а који су имали задатак да у предходном периоду направе по један рад на тему “Коегзистенција - за нови јадрански коине“. Изложба коју чини 25 радова је путујућег карактера и у периоду од августа 2014. до марта 2015. обићи ће све центре умјетности земаља учесница.

11.07.2014.

Јавни позив за достављање понуда за продукцију три документарна филма у оквиру пројекта “АрТВисион – А.Ливе.Арт.Цханнел”

Јавни позив за достављање понуда за продукцију три документарна филма у оквиру пројекта “АрТВисион – А.Ливе.Арт.Цханнел”

„АртВисион-а.ливе.арт.цханнел“ је пројекат подржан од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013. (мјера 3.3 “Комуникационе мреже”) и резултат је партнерског вођења регије Пуља – Сектора за политику промоције територије, знања и талената. Поред партнерских институција из Италије, Хрватске и Албаније партнер у овом пројекту је и Министарство културе Црне Горе. АрТВисион је пројекат, чији је главни циљ промовисање савремене умјетности у јадранској регији, као стратешки приоритет поставља иновације у интерактивној културној и институционалној комуникацији између свих земаља Јадрана и Европе.

09.06.2014.

У Барију представљен пројекат “АрТВисион”

У Барију представљен пројекат “АрТВисион”

У четвртак, 5. јуна у Барију, Италија, одржана је до сада највећа презентација пројекта “АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел”, који је подржан од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013, а у којем партиципира Министарство културе са партнерима из Италије, Албаније и Хрватске.

04.06.2014.

Представљање пројекта “АрТВисион” у Барију

Представљање пројекта “АрТВисион” у Барију

У четвртак, 5. јуна у Барију, Италија, ће се одржати презентација пројекта “АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел”, који је подржан од стране Адриатиц ИПА ЦБЦ програма 2007-2013, а у којем партиципира Министарство културе са партнерима из Италије, Албаније и Хрватске.

10.03.2014.

Презентација пројекта АРТВИСИОН у Тирани

Презентација пројекта АРТВИСИОН у Тирани

У Тирани је недавно одржан други састанак десет партнера Управног одбора пројекта АрТВисион – а.ливе.арт.цханнел. Састанку су присуствовали представници Министарства културе и Факултета драмских умјетности са Цетиња, који су партнери у пројекту, као и представници партнерских институција из Италије, Хрватске и Албаније.

26.02.2014.

Друга сједница управног одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" у Тирани

Друга сједница Управног Одбора пројекта "арТВисион – А Ливе Арт Цханнел" који се реализује из програма прекограничне сарадње ЦБЦ ИПА Адриатицо 2007-2013. одржаће се 27. и 28. фебруара у Тирани у организацији Министарства културе Албаније.

19.09.2013.

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Манифестација „Језеро, баштина и иновације“ од 19-22. септембра на Скадарском језеру

Министарство културе Црне Горе у оквиру реализације пројекта ЦУЛТЕМА у периоду од 19-22. септембра у региону Скадарског језера, организује низ активности под називом „Језеро, баштина и иновације“. Први дио манифестације почеће у четвртак 19. септембра у селу Годиње, гдје ће бити одржана тродневна студентска радионица на тему Мапирање тематских стаза и специфична туристичка сигнализација Годиња, а све у циљу препознавања значајних тачака у самом Годињу које третирају културно-историјске, архитектонске, гастрономске и друге туристичке вриједности локалитета. Између осталог, у току трајања радионице биће конципиране тематске стазе локалитета, детаљно разрађени тематски пунктови, те креирано идејно рјешење инфо система за тематске стазе.

29.05.2013.

Одржана прва прес конференција пројекта "АрТВисион-А.ЛИВЕ ЦХАННЕЛ"

У оквиру пратећег програма 55. Међународне изложбе умјетности Венецијанско бијенале, а на иницијативу Министарства културе Италије, у уторак 28. маја одржана је прва прес конференција пројекта "АрТВисион-А.ЛИВЕ ЦХАННЕЛ" који се реализује из програма прекограничне сарадње ЦБЦ ИПА Адриатицо 2007-2013.