Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конференција за новинаре посвећена подводној археологији

Датум објаве: 17.09.2012 15:08 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе Црне Горе организује конференцију за новинаре поводом завршетка обуке и додјеле међународно признатих сертификата за рониоце археологе, као и поводом подводних археолошких истраживања црногорског приморја, спроведених са брода „Херкулес“, током 2012. године. Догађај се одржава у Министарству културе, 19. септембра, са почетком у 12.00 сати.

Конференцију ће отворити проф. Бранислав Мићуновић, министар културе, након чега ће услиједити излагања помоћнице министра за културну баштину Лидије Љесар, в.д. директора ЈУ Центар за конзервацију и археологију Црне Горе Ђорђија Вушуровића, директора Регионалног центра за обуку рониоца мр. Веска Мијајловића и предсједника Интернационалне асоцијације за НИТРОX и техничка роњења др Фабија Рубертија.

У свечаном дијелу Конференције биће уприличена додјела диплома, ронилачке опреме и новчаних награда полазницима обуке за вршење подводних истраживања, а на самом крају ће бити пружена прилика новинарима да поставе питања члановима стручних тимова и учесницима у археолошким истраживањима.