Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Децембарски програм Националне комисије за УНЕСЦО

Датум објаве: 14.12.2012 13:54 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Национална комисија за УНЕСЦО у сарадњи са Министарством културе, Министарством науке и Министарством просвјете организује промоцију УНЕСЦО активности из области културе, образовања и науке 17. и 18. децембра 2012. године.

У понедјељак, 17. децембра у Министарству културе ће се одржати умјетничко едукативни програм који обухвата цјелодневну сликарску радионицу за дјецу. Програм је организован у сарадњи са Министарством културе, Министарством просвјете и Фондацијом Ана Линд. Ова радионица је намијењена талентованим ученицима узраста од 5. до 9. разреда основних школа које припадају УНЕСЦО мрежи придружених школа у Црној Гори, укључујући и двије са Цетиња. Дјеца ће имати прилику да се током дана сликовито изразе на три задате теме: „Медитерански градови и људи“, „Мир за будућност“ и „Додири традиција, дијалог међу културама“. Предавач ликовне радионице биће сликарка Соња Ђурановић, а почетак програма заказан је за 10 часова.

Програм ће обухватити и додјелу диплома првонаграђеној дјеци предшколског узраста из Црне Горе на ликовном конкурсу „Мој портрет културне баштине", чији су радови били изложени у сједишту УНЕСЦО-а у Паризу у оквиру манифестације “Форум словенских култура”. Побједници конкурса су: Ковачевић Сара из вртића “Вукосава И. Машановић” (Бар); Љубица Ковачевић, Бојана Радњић и Ксенија Копривица из вртића „Наша радост“ (Херцег Нови); Нађа Ђурковић, Батрић Мартиновић и Владимир Перовић, Милеуснић Стефан, Драгана Муратовић, Газивода Лазар и Андреа Турчиновић из вртића “ЈПУ „Загорка Ивановић“ (Цетиње).

 

Дипломе ће уручити проф. Бранислав Мићуновић, министар културе и предсједник Националне комисије за УНЕСЦО. Додјела диплома заказана је за 12 часова, након чега ће услиједити свечани коктел. Овај једнодневни програм биће завршен у 18 часова.

Други дио децембарског програма Националне комисије обухватиће и двије презентације заказане за уторак, 18. децембра. Презентација пројекта под називом “Замишљање Балкана, историја, сјећања и дијалози у Југоисточној Европи” биће организована у Министарству културе са почетком у 12 часова. Предавање на ову тему одржаће Исидора Ковачевић и Александар Беркуљан из Народног музеја Црне Горе. Друга презентација која је дио Л'ОРÉАЛ-УНЕСЦО програма “За жене у науци’’ организоваће се у Министарству науке у 12 часова.

 

Децембарски програм Националне комисије за УНЕСЦО отворен је за јавност.