Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Транснационална експертска конференција „Просторно планирање и управљање за побољшање културне баштине у Југоисточној Европи“

Транснационална експертска конференција   „Просторно планирање и управљање за побољшање културне баштине у Југоисточној Европи“
Датум објаве: 12.04.2013 16:55 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе Црне Горе у периоду од 17-18. априла домаћин је транснационалне експертске конференције на тему Просторно планирање и управљање за побољшање културне баштине у Југоисточној Европи, која се организује у оквиру ЦХЕРПЛАН пројекта.

Конференцији ће присуствовати национални, регионални и међународни експерти из области културне баштине и просторног планирања. 

У окиру програма транснационалне конференције, гостујући еxперти ће одржати презентације на теме из области управљања културном баштином, одрживог културног туризма, енергетске ефикасности и просторног планирања, а кроз учешће на панел сесији учесници ће на спонтан и неформалан начин учешћем у округлим столовима размијенити искуства и знања на поменуте теме, која ће као резултат конференције бити сумирана у приручнику „Искустава и знања у облашти културне баштине у Југоисточној Европи“.

Пројекат ЦХЕРПЛАН, који се имплементира у оквиру Програма СЕЕ, које финансира ЕУ, посредствод Делегација Европске уније у Црној Гори, за циљ има обезбијеђивање чврсте основе за синергију између очувања културне баштине и социо-економског развоја, кроз поспјешивање усвајања модерног приступа просторном планирању широм Југоисточне Европе.