Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturnu baštinu

04.08.2016.

Ministar Goranović posjetio arheološko nalazište u Risnu

Ministar Goranović posjetio arheološko nalazište u Risnu Pavle Goranović, ministar kulture, posjetio je danas arheološko nalazište Carine u Risnu. Sa predstavnicima Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, Željkom Kalezićem i Željkom Čelebićem, Ministar je obišao istraživanja koja se u Risnu sprovode od 2000. godine, uz podršku Ministarstva kultutre.

12.07.2016.

Objavljen poziv za izradu znaka za obilježavanje kulturnog dobra

Na osnovu člana 62, stav 1 Zakona o javnim nabavkama („Službeni list CG“, br. 42/11 i 57/14) naručilac Ministarstvo kulture, Njegoševa, Cetinje, oglašava OBAVJEŠTENJE O JAVNOJ NABAVCI

08.07.2016.

Predstavnica Crne Gore na ljetnjoj školi „Arhitektura klasicizma“,

Ministarstvo kulture i Fondacija Princa Čarlsa omogućili su odlazak predstavnice Crne Gore na ljetnju školu „Arhitektura klasicizma“, koja se održava tokom jula, u Engelsbergu, u Švedskoj.

17.05.2016.

NAJAVA: Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”

U Podgorici će se 18. i 19. maja 2016. godine održati Četvrti sastanak Odbora za zaštitni znak i Treći sastanak koordinatora IPA projekta HERA “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa”. Uvodno izlaganje će imati mr Aleksandar Dajković, generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture, a sastanku će prisustvovati članovi Odbora za HERA zaštitni znak, kao i koordinatori projekta iz svih zemalja partnera.

04.03.2016.

Obavještenje: Donijete odluke po Javnom pozivu

Ministarstvo kulture je, na osnovu prijedloga Komisije za sprovođenje postupka po Javnom pozivu, donijelo Odluke o izboru realizatora koji ispunjavaju, kao i Odluke o odbijanju za one podnosioce zahtjeva koji ne ispunjavaju uslove Javnog poziva, koji je objavljen 31. januara 2016. godine.

28.02.2016.

Polaganje stručnog ispita za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti

Polaganje stručnog ispita, shodno Pravilniku o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti ("Sl. list Crne Gore", br. 22/12 i 26/12) održaće se u sljedećim terminima:

13.02.2016.

Tender za izvođenje radova na drugoj fazi rekonstrukcije tvrđave Besac

Ministarstvo kulture, raspisuje tender za izvođenje radova na drugoj fazi rekonstrukcije tvrđave Besac, u okviru HERA projekta (Održivo upravljanje turizmom u okviru jadranskog nasljeđa - Sustainable tourism management of Adriatic HERitage - HERA).

31.01.2016.

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dobijanje finansijskih sredstava od Ministarstva kulture za realizaciju 47 projekata

U skladu sa Zaključkom Vlade Crne Gore broj 08-3096 od 21.01.2016. godine, a u vezi sa čl. 125 i 128 Zakona o zaštiti kulturnih dobara („Sl. list CG“, br. 49/10 i 40/11), Ministarstvo kulture objavljuje JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dobijanje finansijskih sredstava od Ministarstva kulture za realizaciju 47 projekata, koji se odnose na konzervatorska i arheološka istraživanja, kao i na izradu konzervatorskih projekata i sprovođenje konzervatorskih mjera za kulturna dobra

29.01.2016.

Predat Nominacioni dosije za upis “Venecijsnkih odbrambenih tvrđava između XV i XVII vijeka“ na Listu svjetske baštine UNESCO

Nominacioni dosije „Venecijanske odbrambene tvrđave između XV i XVII vijeka” predat je UNESCO-u, čime je formalizovan zahtjev za upis transnacionalne nominacije na UNESCO Listu svjetske baštine. Regionalni projekat nominacije, u kojem učestvuju Crna Gora, Hrvatska i Italija, predala je Stalna delegacija Italije, čije je Ministarstvo za kulturnu baštinu i djelatnosti turizma bilo inicijator projekta.

05.11.2015.

Polaganje stručnog ispita za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti

Polaganje stručnog ispita, shodno Pravilniku o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti ("Sl. list Crne Gore", br. 22/12 i 26/12) održaće se u sljedećim terminima: