Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturnu baštinu

23.10.2012.

Najava: Ministar Mićunović učestvuje na UNESCO konferenciji u Sofiji

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture, učestvovaće na VIII UNESCO ministarskoj konferenciji posvećenoj kulturnoj baštini Jugoistočne Evrope, koja se održava u Sofiji od 24-25. oktobra 2012. godine, na temu Nematerijalna kulturna baština i održivi razvoj.

01.10.2012.

Dani Evropske baštine 2012

Dani Evropske baštine 2012

Dani Evropske baštine 2012

27.09.2012.

Informacija - Dani evropske baštine 2012

Informacija - Dani evropske baštine 2012

Danas je na Cetinju, u Ateljeu „Dado“ održana konferencija za novinare koja je promovisala manifestaciju „Dani evropske baštine“, koja se održava sjutra u Biljardi. Manifestacija predstavlja zajedničku inicijativu Savjeta Evrope i Evropske komisije i slavi se od 1991. godine. Ministarstvo kulture Crne Gore proslavi ove inicijative priključilo se 2008. godine. Ovogodišnja proslava posvećena je stećcima, odnosno početku formiranja Lapidarijuma Arheološkog muzeja u sklopu Narodnog muzeja Crne Gore.

25.09.2012.

Najava: Okrugli sto posvećen programu zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2012 godinu

Ministarstvo kulture Crne Gore organizuje sjutra, 26.9. 2012. godine u 12 sati, u JU „Muzeji i galerije Podgorice“, okrugli sto posvećen Programu zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2012. godinu. Uvodno izlaganje imaće Lidija Ljesar, pomoćnik ministra kulture za kulturnu baštinu.

17.09.2012.

Konferencija za novinare posvećena podvodnoj arheologiji

Ministarstvo kulture Crne Gore organizuje konferenciju za novinare povodom završetka obuke i dodjele međunarodno priznatih sertifikata za ronioce arheologe, kao i povodom podvodnih arheoloških istraživanja crnogorskog primorja, sprovedenih sa broda „Herkules“, tokom 2012. Godine. Događaj se održava u Ministarstvu kulture, 19. septembra sa početkom u 12 sati.

13.09.2012.

Dodirni Durmitor – budi dio svjetske baštine

Prvi Festival „Dodirni Durmitor – budi dio svjetske baštine“, održava se pod okriljem Nacionalne Komisije za UNESCO i UNESCO kancelarije u Veneciji u saradnji sa brojnim partnerima od 14. do 16. septembra u Nacionalnom parku Durmitor. Adrenalinski sportovi, pješačke ture, akcija čišćenja kanjona Tare, edukativne radionice, izložbe i koncerti, koji čine bogat program festivala, usmjerene su na promovisanje održivog razvoja na području svjetske baštine NP Durmitor...

19.07.2012.

Četvrti regionalni sastanak posvećen stećcima

Četvrti regionalni sastanak posvećen stećcima

Uvaženi kolege i koleginice, Dobrodošli u Ministarstvo kulture Crne Gore, na Cetinju, povodom još jednog značajnog okupljanja, kao potvrde dosadašnjih zajedničkih napora da istrajemo u projektu „Nominacija stećaka – srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika za upis na Listu svjetske baštine UNESCO“.

17.07.2012.

NAJAVA: Crna Gora domaćin četvrtog regionalnog sastanka posvećenog Stećcima

Ministarstvo kulture Crne Gore je domaćin Četvrtog regionalnog sastanka posvećenog projektu Nominacija stećaka – srednjevjekovnih nadgrobnih spomenika za upis na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO na kojem zajedno rade ministarstva kulture Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

02.07.2012.

Održana prezentacija projekta "4CULT - Inovativne tehnologije za održavanje i očuvanje kulturne baštine na Jadranu"

Održana prezentacija projekta "4CULT - Inovativne tehnologije za održavanje i očuvanje kulturne baštine na Jadranu"

Projekat 4CULT - INOVATIVNE TEHNOLOGIJE ZA ODRŽAVANJE I OČUVANJE Kulturne baštine na Jadranu, u okviru IPA CBC Adriatic Programa (Jadranska prekogranična saradnja), predstavljen je danas u Ministarstvu kulture na Cetinju. Riječ je o projektu koji je pokrenula crnogorska institucija, Nacionalna biblioteka »Đurđe Crnojević«, i ujedno je to jedini IPA projekat u kojem jedna crnogorska institucija učestvuje kao lider projekta...