Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

13.02.2017.

Резултати конкурса Медитерранеа 18 – Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана БЈЦЕМ

Резултати конкурса Медитерранеа 18 – Бијенале младих умјетника Европе и Медитерана  БЈЦЕМ На међународном конкурсу за учешће на Бијеналу младих умјетника Европе и Медитерана - “Медитерранеа 18”, које се ове године одржава у Албанији од 4. до 9. маја, према одлуци међународног жирија, селектовани су: • Синиша Радуловић и Теодора Никчевић, за област визуелних умјетности; • Кристина Гвозденовић за област литерарног стваралаштва.

03.02.2017.

Отворен 50. Херцегновски зимски салон

Отворен 50. Херцегновски зимски салон

Јубиларни 50. Херцегновски зимски салон отворен је синоћ у Галерији “Јосип Бепо Бенковић”. Салон је отворио проф. мр Јанко Љумовић, министар културе.

03.02.2017.

Репертоар Програма подршке развоју културе у Никшићу

Репертоар Програма подршке развоју културе у Никшићу

У оквиру Програма подрке развоју културе у Никшићу у фебруару ће бити организовано 19 културно-умјетничких програма: 4. 2. у 20х - Концерт класичне индијске музике (Ањан Саха, ситар и Субратха Манна, табле) Захумље; 8. 2. у 20х - Представа ''Најлуђа ноћ'', Режија: Борис Костић, Никшићко позориште; 9.2. у 19х - Промоција књиге ''Путовање кроз вријеме”, аутор др Јовица Хаусмајстер, Градска кућа;

01.02.2017.

Објављена Одлука о оснивању Филмског центра Црне Горе

Одлука о оснивању Филмског центра Црне Горе, коју је донијела Влада Црне Горе 29. децембра 2016 .године објављена је у Службеном листу Црне Горе чиме су се стекли услови за конституисање ове установе.

27.01.2017.

Ивана Радовановић и Адин Растодер представници Црне Горе на 57. Бијеналу умјетности у Венецији

Ивана Радовановић и Адин Растодер представници Црне Горе на 57. Бијеналу умјетности у Венецији

Црну Гору ће на 57. Бијеналу умјетности у Венецији, који има тему ,,Вива арте вива’’ представљати Ивана Радовановић и Адин Растодер са пројектом „Човјек Уомо Хуман“. То је објављено данас на конференцији за медије у Центру савремене умјетности Црне Горе.

24.01.2017.

Конкурс за учешће у ЕФП програму „10 Wоман Филммакерс то Wатцх“

Конкурс за учешће у ЕФП програму „10 Wоман Филммакерс то Wатцх“

На основу позива паневропске мреже Еуропеан Филм Промотион (ЕФП), Министарство културе објављује позив за предселекцију једне кандидаткиње за учешће у програму “10 Wоман Филммакерс то Wатцх”.

29.12.2016.

Министарство културе донирало књиге домовима старих у Рисну и Бијелом Пољу

Министарство културе донирало књиге домовима старих у Рисну и Бијелом Пољу

Поводом новогодишњих празника, Министарство културе донирало је књиге Дому старих "Грабовац" у Рисну и Дому старих "Бијело Поље". Избор књига обухвата белетристику и историографска издања аутора из Црне Горе и региона, као и значајна дјела свјетске књижевности, које су намјенски одабране као поклон станарима домова.

25.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2017.години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним сајмовима књига и филмским фестивалима.

25.11.2016.

К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2017. години

Министарство културе суфинансираће у 2017. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак);

14.11.2016.

ЕУ Цоллецтиве Плаyс: Такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”

Пројекат ЕУ Цоллецтиве Плаyс! чији је суоснивач Програм Европске уније Цреативе Еуропе организује такмичење у писању драмског текста “Маттео Латино”, за писце млађе 30 година.