Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за културно и умјетничко стваралаштво

19.12.2014.

Отворена изложба Асли Тüркели у Министарству културе

Отворена изложба Асли Тüркели у Министарству културе Синоћ је у Министарству културе на Цетињу отворена изложба под називом “Тхе Wорлд Ис Нот Еноугх” турске умјетнице Асли Тüркели. Изложбу је отворио Цихан Öздемир, директор Турског културног центра “Yунус Емре” у Подгорици, који се захвалио Министарству културе и Амбасади Турске у Подгорици на доброј сарадњи. Подсјетио је да је изложба Асли Тüркели први пројекат Турског културног центра у Подгорици, којим су прије Цетиња дјела умјетнице представљена и у Подгорици, Бијелом Пољу, Будви и Бару.

18.12.2014.

Најава: изложба умјетнице Асли Тüркели у Министарству културе

Најава: изложба умјетнице Асли Тüркели у Министарству културе

У четвртак 18. децембра са почетком у 18 часова, у Министарству културе на Цетињу биће отворена изложба под називом “Тхе Wорлд Ис Нот Еноугх” умјетнице Асли Тüркели из Истанбула.

12.12.2014.

Састанком на Универзитету у Барију завршени “Дани црногорске културе”

Састанком на Универзитету у Барију завршени “Дани црногорске културе”

Манифестација “Дани црногорске културе у Барију” завршена је јуче састанком на Универзитету у Барију, током којег се говорило о сарадњи у области културе, подршци за књижевно преводилаштво и могућностима реализације заједничких пројеката.

11.12.2014.

Наставак манифестације „Дани црногорске културе у Барију“

Наставак манифестације „Дани црногорске културе у Барију“

Манифестација „Дани црногорске културе у Барију“ настављена је јуче разговорима представника црногорског кинематографског сектора и Филм Цоммисион Апуглиа о могућностима сарадње у тој области. У контексту међународних приоритета Министарства културе у домену савременог филмског стваралаштва, Драгица Милић, помоћник министра културе посебно је апострофирала значај остваривања филмских копродукција са Регијом Пуља, а такође истакла изузетне амбијенталне потенцијале које Црна Гора нуди иностраним продуцентима за снимање. Осим тога, Милић је указала на неопходност сарадње са Филм Цоммисион Апуглиа, чије искуство и пракса могу бити од користи црногорском кинематографском сектору

11.12.2014.

Изложба "Интеракције" у Барију

У оквиру манифестације ‘Дани црногорске културе у Барију’, која се одржава у главном граду италијанске регије Пуља од 9-11. децембра 2014, 09. децембра је у Палати Кало отворена изложба под називом ‘Интеракције – Актуелни тренутак у црногорској савременој умјетности’.

09.12.2014.

Концерт савремене умјетничке музике у Министарству културе

Концерт савремене умјетничке музике у Министарству културе

У Министарству културе ће се у четвртак 11. децембра 2014. године у 19 сати одржати концерт савремене умјетничке музике аутора млађе генерације. Ауторска дјела, од којих ће нека премијерно бити изведена у Црној Гори, извешће “Ансамбл за нову музику Градилиште” из Београда.

09.12.2014.

Дани црногорске културе у Барију, Италија

Министарство културе у сарадњи са са Асесоратом за Медитеран, културу и туризам Регије Пуља, Конзулатом Црне Горе у Барију, фондацијама Грамши и Пино Паскали из Пуље, и Филмском комисијом Апулие организује манифестацију ‘Дани црногорске културе у Барију’ која ће се одржати у главном граду италијанске регије Пуља од 9. до 11. децембра 2014.

05.12.2014.

КРЕАТИВНА ЕВРОПА: Конкурс за подршку европских платформи

КРЕАТИВНА ЕВРОПА: Конкурс за подршку европских платформи

У оквиру програма ЕУ Креативна Европа – потпрограм Култура, отворен је конкурс за финансирање европских платформи у 2015. години. Кроз овај конкурс подржавају се нови таленти и стимулише се транснационална мобилност културних актера и кружење дјела, како би се увећао престиж и видљивост умјетника и стваралаца који су посвећени мисији и политикама европског програмирања, кроз активности комуникације и брендирања, и, уколико је прикладно, стварање европске ознаке квалитета.

24.11.2014.

Отворена излозба у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

Отворена излозба  у Ријеци „Коегзистенција: за нови јадрански коине“

У петак, 20. новембра у Ријеци, у Музеју модерне и сувремене умјетности отворена је изложба савремене умјетности „Коегзистенција: за нови јадрански коине“ коју ће ријечка публика моћи да погледа до 6. децембра 2014. године.

03.11.2014.

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе

Одржано Едукацијско јутро у Министарству културе

Данас је у Министарству културе, у оквиру гостовања Фестивала толеранције из Загреба, одржан специјални образовни сегмент Едукацијско јутро о холокаусту, који води Бранко Лустиг, холивудски продуцент и двоструки оскаровац за филмове „Шиндлерова листа“ и „Гладијатор“.