Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

13.02.2017.

Rezultati konkursa Mediterranea 18 – Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana BJCEM

Rezultati konkursa Mediterranea 18 – Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana  BJCEM Na međunarodnom konkursu za učešće na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana - “Mediterranea 18”, koje se ove godine održava u Albaniji od 4. do 9. maja, prema odluci međunarodnog žirija, selektovani su: • Siniša Radulović i Teodora Nikčević, za oblast vizuelnih umjetnosti; • Kristina Gvozdenović za oblast literarnog stvaralaštva.

03.02.2017.

Otvoren 50. Hercegnovski zimski salon

Otvoren 50. Hercegnovski zimski salon

Jubilarni 50. Hercegnovski zimski salon otvoren je sinoć u Galeriji “Josip Bepo Benković”. Salon je otvorio prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture.

03.02.2017.

Repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Repertoar Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

U okviru Programa podrke razvoju kulture u Nikšiću u februaru će biti organizovano 19 kulturno-umjetničkih programa: 4. 2. u 20h - Koncert klasične indijske muzike (Anjan Saha, sitar i Subratha Manna, table) Zahumlje; 8. 2. u 20h - Predstava ''Najluđa noć'', Režija: Boris Kostić, Nikšićko pozorište; 9.2. u 19h - Promocija knjige ''Putovanje kroz vrijeme”, autor dr Jovica Hausmajster, Gradska kuća;

01.02.2017.

Objavljena Odluka o osnivanju Filmskog centra Crne Gore

Odluka o osnivanju Filmskog centra Crne Gore, koju je donijela Vlada Crne Gore 29. decembra 2016 .godine objavljena je u Službenom listu Crne Gore čime su se stekli uslovi za konstituisanje ove ustanove.

27.01.2017.

Ivana Radovanović i Adin Rastoder predstavnici Crne Gore na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji

Ivana Radovanović i Adin Rastoder predstavnici Crne Gore na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji

Crnu Goru će na 57. Bijenalu umjetnosti u Veneciji, koji ima temu ,,Viva arte viva’’ predstavljati Ivana Radovanović i Adin Rastoder sa projektom „Čovjek Uomo Human“. To je objavljeno danas na konferenciji za medije u Centru savremene umjetnosti Crne Gore.

24.01.2017.

Konkurs za učešće u EFP programu „10 Woman Filmmakers to Watch“

Konkurs za učešće u EFP programu „10 Woman Filmmakers to Watch“

Na osnovu poziva panevropske mreže European Film Promotion (EFP), Ministarstvo kulture objavljuje poziv za predselekciju jedne kandidatkinje za učešće u programu “10 Woman Filmmakers to Watch”.

29.12.2016.

Ministarstvo kulture doniralo knjige domovima starih u Risnu i Bijelom Polju

Ministarstvo kulture doniralo knjige domovima starih u Risnu i Bijelom Polju

Povodom novogodišnjih praznika, Ministarstvo kulture doniralo je knjige Domu starih "Grabovac" u Risnu i Domu starih "Bijelo Polje". Izbor knjiga obuhvata beletristiku i istoriografska izdanja autora iz Crne Gore i regiona, kao i značajna djela svjetske književnosti, koje su namjenski odabrane kao poklon stanarima domova.

25.11.2016.

K O N K U R S za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2017.godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2017. godini realizaciju programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

25.11.2016.

K O N K U R S za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2017. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2017. godini, u okviru programa “Razvoj kulture na sjeveru”: 1) nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak);

14.11.2016.

EU Collective Plays: Takmičenje u pisanju dramskog teksta “Matteo Latino”

Projekat EU Collective Plays! čiji je suosnivač Program Evropske unije Creative Europe organizuje takmičenje u pisanju dramskog teksta “Matteo Latino”, za pisce mlađe 30 godina.