Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

09.09.2016.

Filmski program u Plužinama

Filmski program u Plužinama Ministarstvo kulture, u saradnji s Opštinom Plužine i Centrom za kulturu Plužine, organizovaće dvodnevni filmski program koji počinje u ponedjeljak, 12. septembra. Prve večeri, publika će vidjeti kratke igrane filmove iz najnovije crnogorske produkcije: “Biserna obala”, Dušana Kasalice, “Zakloni", Ivana Salatića, kao i “Umir krvi”, Senada Šahmanovića.

09.09.2016.

U EU Info centru održan MEDIA info dan

U EU Info centru održan MEDIA info dan

MEDIA info dan, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu, održan je juče u EU info centru u Podgorici, u okviru manifestacije „Dani evropskog filma“.

08.09.2016.

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića

Ministar Goranović otvara retrospektivnu izložbu radova Andrije Krstulovića

Pavle Goranović, ministar kulture, otvoriće u petak, 9. septembra u 20 sati, u Ministarstvu kulture retrospektivnu izložbu skulptura i crteža hrvatskog umjetnika Andrije Krstulovića. Ovaj događaj organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Kotor i Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split.

17.08.2016.

Filmski program na Žabljaku

Filmski program na Žabljaku

Filmski program, koji je Ministarstvo kulture organizovalo u saradnji sa Opštinom Žabljak, održan je protekle dvije večeri u Centru za kulturu Žabljak. Publika je vidjela kratke igrane filmove najnovije crnogorske produkcije: “Biserna obala”, Dušana Kasalice, “Umir krvi”, Senada Šahmanovića, “Dvorišta” i “Zakloni”, Ivana Salatića.

06.08.2016.

Održana predavanja filmskih producenata Kolara i Srdića

Održana predavanja filmskih producenata Kolara i Srdića

Shodno godišnjem programu rada Deska za Kreativnu Evropu, Ministarstvo kulture organizovalo je tokom 30. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala stručna predavanja referentnih filmskih producenata Čedomira Kolara i Branislava Srdića.

01.08.2016.

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

Počinje 30. Montenegro film festival u Herceg Novom

30. Filmski festival Herceg Novi – Montenego film festival, sa statusom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, počinje na Kanli kuli u Herceg Novom u 21 sat. Pod sloganom „Dodir filma“, jubilarno festivalsko izdanje otvoriće renomirani bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević, dok će do 7. avgusta publika na četiri lokacije vidjeti stotinjak ostvarenja.

18.07.2016.

Odluka o izboru članice Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

U skladu sa članom 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), i u skladu sa javnim pozivom koji je upućen nevladinim organizacijama u cilju određivanja predstavnika/ce u Radnoj grupi za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti, nakon uvida u pristigle prijave, Ministarstvo kulture donosi

12.07.2016.

Lista kandidata prijavljenih na javni poziv za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pozorišnoj djelatnosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG“ broj 07/12), Ministarstvo kulture objavljuje LISTU KANDIDATA (po javnom pozivu)

03.02.2016.

Koncert mladih crnogorskih muzičarki u Rimu, uz podršku Ministarstva kulture

Sjutra, 4. februara 2016. godine će u Rimu koncert održati mlade crnogorske muzičarke, pijanistkinja Vladana Perović i gitaristkinja Nađa Janković.

22.01.2016.

Održana panel diskusija u Ministarstvu kulture na temu „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti“

Održana panel diskusija u Ministarstvu kulture na temu „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti“

Danas je u Ministarstvu kulture na Cetinju održana Panel diskusija „Projekti Kreativne Evrope u kontekstu ekologije i umjetnosti”, koju su zajednički realizovale Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture i NVO “Krug” iz Londona.