Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

19.12.2014.

Otvorena izložba Asli Türkeli u Ministarstvu kulture

Otvorena izložba Asli Türkeli u Ministarstvu kulture Sinoć je u Ministarstvu kulture na Cetinju otvorena izložba pod nazivom “The World Is Not Enough” turske umjetnice Asli Türkeli. Izložbu je otvorio Cihan Özdemir, direktor Turskog kulturnog centra “Yunus Emre” u Podgorici, koji se zahvalio Ministarstvu kulture i Ambasadi Turske u Podgorici na dobroj saradnji. Podsjetio je da je izložba Asli Türkeli prvi projekat Turskog kulturnog centra u Podgorici, kojim su prije Cetinja djela umjetnice predstavljena i u Podgorici, Bijelom Polju, Budvi i Baru.

18.12.2014.

Najava: izložba umjetnice Asli Türkeli u Ministarstvu kulture

Najava: izložba umjetnice Asli Türkeli u Ministarstvu kulture

U četvrtak 18. decembra sa početkom u 18 časova, u Ministarstvu kulture na Cetinju biće otvorena izložba pod nazivom “The World Is Not Enough” umjetnice Asli Türkeli iz Istanbula.

12.12.2014.

Sastankom na Univerzitetu u Bariju završeni “Dani crnogorske kulture”

Sastankom na Univerzitetu u Bariju završeni “Dani crnogorske kulture”

Manifestacija “Dani crnogorske kulture u Bariju” završena je juče sastankom na Univerzitetu u Bariju, tokom kojeg se govorilo o saradnji u oblasti kulture, podršci za književno prevodilaštvo i mogućnostima realizacije zajedničkih projekata.

11.12.2014.

Nastavak manifestacije „Dani crnogorske kulture u Bariju“

Nastavak manifestacije „Dani crnogorske kulture u Bariju“

Manifestacija „Dani crnogorske kulture u Bariju“ nastavljena je juče razgovorima predstavnika crnogorskog kinematografskog sektora i Film Commision Apuglia o mogućnostima saradnje u toj oblasti. U kontekstu međunarodnih prioriteta Ministarstva kulture u domenu savremenog filmskog stvaralaštva, Dragica Milić, pomoćnik ministra kulture posebno je apostrofirala značaj ostvarivanja filmskih koprodukcija sa Regijom Pulja, a takođe istakla izuzetne ambijentalne potencijale koje Crna Gora nudi inostranim producentima za snimanje. Osim toga, Milić je ukazala na neophodnost saradnje sa Film Commision Apuglia, čije iskustvo i praksa mogu biti od koristi crnogorskom kinematografskom sektoru

11.12.2014.

Izložba "Interakcije" u Bariju

U okviru manifestacije ‘Dani crnogorske kulture u Bariju’, koja se održava u glavnom gradu italijanske regije Pulja od 9-11. decembra 2014, 09. decembra je u Palati Kalo otvorena izložba pod nazivom ‘Interakcije – Aktuelni trenutak u crnogorskoj savremenoj umjetnosti’.

09.12.2014.

Koncert savremene umjetničke muzike u Ministarstvu kulture

Koncert savremene umjetničke muzike u Ministarstvu kulture

U Ministarstvu kulture će se u četvrtak 11. decembra 2014. godine u 19 sati održati koncert savremene umjetničke muzike autora mlađe generacije. Autorska djela, od kojih će neka premijerno biti izvedena u Crnoj Gori, izvešće “Ansambl za novu muziku Gradilište” iz Beograda.

09.12.2014.

Dani crnogorske kulture u Bariju, Italija

Ministarstvo kulture u saradnji sa sa Asesoratom za Mediteran, kulturu i turizam Regije Pulja, Konzulatom Crne Gore u Bariju, fondacijama Gramši i Pino Paskali iz Pulje, i Filmskom komisijom Apulie organizuje manifestaciju ‘Dani crnogorske kulture u Bariju’ koja će se održati u glavnom gradu italijanske regije Pulja od 9. do 11. decembra 2014.

05.12.2014.

KREATIVNA EVROPA: Konkurs za podršku evropskih platformi

KREATIVNA EVROPA: Konkurs za podršku evropskih platformi

U okviru programa EU Kreativna Evropa – potprogram Kultura, otvoren je konkurs za finansiranje evropskih platformi u 2015. godini. Kroz ovaj konkurs podržavaju se novi talenti i stimuliše se transnacionalna mobilnost kulturnih aktera i kruženje djela, kako bi se uvećao prestiž i vidljivost umjetnika i stvaralaca koji su posvećeni misiji i politikama evropskog programiranja, kroz aktivnosti komunikacije i brendiranja, i, ukoliko je prikladno, stvaranje evropske oznake kvaliteta.

24.11.2014.

Otvorena izlozba u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

Otvorena izlozba  u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

U petak, 20. novembra u Rijeci, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je izložba savremene umjetnosti „Koegzistencija: za novi jadranski koine“ koju će riječka publika moći da pogleda do 6. decembra 2014. godine.

03.11.2014.

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Održano Edukacijsko jutro u Ministarstvu kulture

Danas je u Ministarstvu kulture, u okviru gostovanja Festivala tolerancije iz Zagreba, održan specijalni obrazovni segment Edukacijsko jutro o holokaustu, koji vodi Branko Lustig, holivudski producent i dvostruki oskarovac za filmove „Šindlerova lista“ i „Gladijator“.