Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za kulturno i umjetničko stvaralaštvo

11.11.2013.

OBAVJEŠTENJE

U skladu sa članom 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Sl.list CG", broj 7/12), Ministarstvo kulture objavilo je 14.10.2013.godine Javni poziv nevladinim organizacijama

30.10.2013.

Koncert Žane Lekić i Alekseja Molčanova u Ministarstvu kulture

Koncert kamerne muzike, flautistkinje Žane Lekić i pijaniste Alekseja Molčanova, održaće se u Ministarstvu kulture u četvrtak 31. oktobra u 19 sati.

18.10.2013.

Konkurs za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2014.godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini realizaciju programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

18.10.2013.

Konkurs za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2014. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini, u okviru programa “Razvoj kulture na sjeveru”: 1) nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak); 2) programe i projekte iz drugih crnogorskih opština koji će biti realizovani na sjeveru, na osnovu sporazuma o saradnji i razmjeni programa.

18.10.2013.

Konkurs za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini nove projekte i programe iz sljedećih oblasti: 1.Likovna umjetnost 2.Muzička i muzičko-scenska djelatnost 3.Književnost i književno prevođenje 4.Časopisi za kulturu i umjetnost 5.Pozorišna produkcija 6.Kulturno-umjetničke manifestacije i festivali 7.Filmska produkcija

02.10.2013.

Brisel: U Evropskom Parlamentu otvorena izložba crnogorskih umjetnika

Brisel: U Evropskom Parlamentu otvorena izložba crnogorskih umjetnika

U galerijskom prostoru Evropskog Parlamenta u Briselu sinoć je otvorena izložba savremene crnogorske umjetnosti pod nazivom “Prisutnosti – zone iluzije” realizovana saradnjom Ministarstva kulture, Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj Uniji i Alijanse Liberala i Demokrata za Evropu.

25.09.2013.

Koncert Janoša Balinta i Ane Mihaljević sjutra u Ministarstvu kulture

Koncert kamerne muzike mađarskog flautiste Janoša Balinta i pijanistkinje Ane Mihaljević održaće se u Ministarstvu kulture u četvrtak, 26. septembra u 20 sati. Program koncerta je sastavljen od djela nastalih sa kraja 19. i u prvoj polovini 20. vijeka više autora: Pulanka, Debisija, Rahmanjinova, Bartoka, Bornea i Gadea.

18.09.2013.

Dragana Tripković dobitnik treće nagrade „A Sea of Words 2013”

Dragana Tripković dobitnik  treće nagrade „A Sea of Words 2013”

Institut za Mediteran (IEMed) iz Barselone i međunarodna fondacije „Ana Lind” proglasili su dobitnike međunarodne nagrade „A Sea of Words 2013” koja se svake godine dodjeljuje za kratku priču mladih autora Evrope i Mediterana. Mogućnost učešća autora iz Crne Gore na ovom Konkursu proizilazi iz ugovorene saradnje Ministarstva kulture i Fondacije “Ana Lind”, internacionalne organizacije za međukulturni dijalog Evrope i Mediterana, a izbor na konkursu je potvrda kvalitetnog književnog stvaralaštva Dragane Tripković i doprinos promociji crnogorskih mladih pisaca na međunarodnoj književnoj sceni.

04.09.2013.

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture otvorio je sinoć u Bijelom Polju 43. Ratkovićeve večeri poezije, manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

03.09.2013.

European Film Promotion: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2014

European Film Promotion: Konkurs za učešće u programu Shooting Stars 2014

Shodno statusu zemlje članice u European Film Promotion (EFP), Crna Gora pozvana je da nominuje kandidatata za učešće u programu Shooting stars, koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2014. godine.