Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“
Датум објаве: 11.03.2014 14:38 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије и Милош Лалевић, савјетник за европске интеграције у области медија, учествовали су на регионалној конференцији, која је 6. и 7. марта одржана у Тирани.

На конференцији су учествовали представници скупштина, влада, као и независних регулаторних органа за област медија земаља региона (Босна и Херцеговина, Србија, Македонија, Црна Гора, Албанија).

Првог дана конференције присутнима су се обратили Марцо Леидеккер, шеф Канцеларије Савета Европе у Тирани, и Лејла Дервишагић, менаџер програма у Одјељењу за медије Генералног директората за људска права и владавину права Савјета Европе, након чијих је уводних излагања услиједила дискусија о кључним питањима независности медијских регулатора.

У оквиру дводневног рада конференције указано је на потребу континуиране хармонизације националних медијских законодавстава са европским правним насљеђем у циљу гарантовања политичке, институционалне и финансијске независности регулатора за област медија.

Регионална конференција „Показатељи независности регулаторних тијела у области медија“ дио је Пројекта Савјета Европе, који се односи на унапређење слободе изражавања и информисања и унапређење слободе медија у Југоисточној Европи.