Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“
Datum objave: 11.03.2014 14:38 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvovali su na regionalnoj konferenciji, koja je 6. i 7. marta održana u Tirani.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici skupština, vlada, kao i nezavisnih regulatornih organa za oblast medija zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Albanija).

Prvog dana konferencije prisutnima su se obratili Marco Leidekker, šef Kancelarije Saveta Evrope u Tirani, i Lejla Dervišagić, menadžer programa u Odjeljenju za medije Generalnog direktorata za ljudska prava i vladavinu prava Savjeta Evrope, nakon čijih je uvodnih izlaganja uslijedila diskusija o ključnim pitanjima nezavisnosti medijskih regulatora.

U okviru dvodnevnog rada konferencije ukazano je na potrebu kontinuirane harmonizacije nacionalnih medijskih zakonodavstava sa evropskim pravnim nasljeđem u cilju garantovanja političke, institucionalne i finansijske nezavisnosti regulatora za oblast medija.

Regionalna konferencija „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“ dio je Projekta Savjeta Evrope, koji se odnosi na unapređenje slobode izražavanja i informisanja i unapređenje slobode medija u Jugoistočnoj Evropi.