Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Рутовић учествовао на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“

Рутовић учествовао  на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“
Датум објаве: 28.05.2014 15:59 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Жељко Рутовић, генерални директор Директората за медије у Министарству културе учествовао је на позив Антје Ротхемунд, шефице Канцеларије Савјета Европе у Београду, на регионалној конференцији „Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва“ која је 26. и 27. маја 2014. године одржана у Сарајеву.

 

На конференцији су учествовали европски експерти, представници влада и медијских јавних сервиса из региона.

Учесницима су се обратили Дамир Хаџић из Министарства комуникација и транспорта Босне и Херцеговине, Марy-Анн Хеннессеy, шефица Одјељења Вијећа Европе у Сарајеву и Лејла Дервишагић, менаџер програма у Одјељењу за медије Генералног директората за људска права и владавину права Савјета Европе.

Након уводних излагања услиједила је дискусија о кључним питањима независности, функционисања и финансијске одрживости јавних сервиса радио-дифузије, као и о усклађености са европским стандардима независности емитера јавног сервиса.

Регионална конференција "Улога и значај јавних радио-дифузних сервиса у изградњи демократског друштва" дио је пројекта Савјета Европе, који се односи на унапређење слободе изражавања и информисања и унапређење слободе медија у Југоисточној Европи.