Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Rutović učestvovao na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija - "Budućnost medija"

Datum objave: 22.09.2014 10:53 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije učestvovao je na Cresu od 18. do 21. septembra 2014. godine, na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija - "Budućnost medija" sa izlaganjem na temu "Čovjek budućnosti-čovjek (meta)medija?"((ne)upitni identitet).

Tom prilikom Rutović je istakao da je: " Revolucija i disperzija novog tehnološko-informacionog "smisla" poništila tradicionalno-linearni koncept smisla kao kritičke (samo)refleksije čovjeka. Novi medijski receptori kao generatori redefinišuće stvarnosti, suštinska su redefinicija čovjekove izvornosti".

Rutović je takođe u svom radu naveo i da se : " Čovjek (p)ostvaruje u moneti integrativne protetičke medijske industrije sa svojstvima preobraženog novoformulisanog identiteta nove društvene poželjnosti. Čovjek postaje nekritička reprodukcija utisaka kao oblika novog medijskog iskustva".

Na kraju, Rutović je ukazao da su: " Neupitni, nemisleći, "identiteti" svrhoviti programi projicirane digitalno tumačene sadašnjosti-budućnosti u kojoj mediji ne informišu, već ciljano integrišu čovjeka u sredstvo i alat svojstva manipulišućeg smisla."