Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2017. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2017. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“
Датум објаве: 17.11.2017 09:13 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у складу са Стратегијом за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020, објављује


К О Н К У Р С


за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2017. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари/ке медија регистрованих у Црној Гори.

На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије, текстови на порталима) који унапређују општу информисаност грађана/ки о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду од 1. јануара до 20. децембра 2017. године.

Конкурсни рад потребно је доставити на сљедећи начин:

Текст објављен у штампаном медију доставити у оригиналу или квалитетну копију текста на којој се јасно види лого новине, часописа, аутори/ке и датум објављивања.

Радијски текст доставити на ЦД-у у мп3 формату, а телевизијски на ДВД-у, са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/ка, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.

Текст објављен на порталу (он лине) доставити скенирану страницу на којој је објављен текст, на којој се јасно види лого портала, аутор/ка и датум објављивања.

У случају да се кандидује тим аутора/ки, имена учесника/ца треба да буду обавезно наведена у пријави (нпр. истраживачи/це, новинари/ке, уредници/це). Тимска кандидатура може да укључи највише 5 особа.

Радове који су предмет конкурса потребно је доставити најкасније до 1. фебруара 2018. године.

Разматрање достављених радова и избор најбољег истраживачког рада обавиће стручна комисија у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Аутору/ки најбољег истраживачког рада биће уручена Плакета, као и новчани износ од двије просјечне нето зараде у Црној Гори у претходној години. У случају тимске кандидатуре, новчани износ се дијели равноправно на особе које су као учесници/це наведени у пријави.

Поводом резултата конкурса, Министарство културе организоваће уручење награде 8. априла 2018. године, на Свјетски дан Рома.

Пријавни формулар се може преузети овдје.

Пријаве са потребном документацијом подносе се у четири примјерка непосредно или поштом, са назнаком– Конкурс на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ – на адресу: Министарство културе, Улица Његошева, 81250 Цетиње.

Конкурс почиње даном објављивања на wеб сајту Министарства културе.

Непотпуна и неблаговремена документација неће бити разматрана.

Резултати конкурса биће јавно објављени.

Додатне информације се могу добити у Директорату за медије на број телефона: 020-231- 196.