Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Sindikata medija

Ministar Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Sindikata medija
Datum objave: 22.06.2018 19:59 | Autor: mku

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas sa predstavnicima Sindikata medija o podršci Ministarstva kulture i Vlade Crne Gore u stvaranju optimalnih uslova za rad novinara u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o izmjenama dva medijska zakona koje su u toku. Ministar Bogdanović je upoznao predstavnike Sindikata medija sa trenutnim statusom navedenih zakonskih akata i ocijenio pozitivnim što su predstvanici Sindikata prisustvovali sastanku Radne grupe za izradu Zakona o medijima i bili u prilici da direktno učestvuju u njenom radu.

Razgovarano je i o Kolektivnom ugovoru za zaposlene u RTCG i posebno naglašeno da je stabilan radno-pravni status zaposlenih u javnom servisu temelj ove medijske kuće. Navedeno je kako će tekst dokumenta, nakon usaglašavanja unutar ove medijske kuće biti dostavljen Ministarstvu kulture, te nakon toga Vladi Crne Gore na usvajanje.

Ministar Bogdanović je sa predstavnicima Sindikata medija razgovarao i o izmjenama Zakona o elektronskim medijima, čija je izrada planirana sljedeće godine. Istaknuto je posebno interesovanje Sindikata za obezbjeđivanje uslova za stabilno finansiranje lokalnih javnih emitera i navedeno da se očekuje da novo zakonsko rješenje uredi navedeno pitanje.