Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић разговарао са представницима Синдиката медија

Министар Богдановић разговарао са представницима Синдиката медија
Датум објаве: 22.06.2018 19:59 | Аутор: мку

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас са представницима Синдиката медија о подршци Министарства културе и Владе Црне Горе у стварању оптималних услова за рад новинара у Црној Гори.

На састанку је било ријечи о измјенама два медијска закона које су у току. Министар Богдановић је упознао представнике Синдиката медија са тренутним статусом наведених законских аката и оцијенио позитивним што су предстваници Синдиката присуствовали састанку Радне групе за израду Закона о медијима и били у прилици да директно учествују у њеном раду.

Разговарано је и о Колективном уговору за запослене у РТЦГ и посебно наглашено да је стабилан радно-правни статус запослених у јавном сервису темељ ове медијске куће. Наведено је како ће текст документа, након усаглашавања унутар ове медијске куће бити достављен Министарству културе, те након тога Влади Црне Горе на усвајање.

Министар Богдановић је са представницима Синдиката медија разговарао и о измјенама Закона о електронским медијима, чија је израда планирана сљедеће године. Истакнуто је посебно интересовање Синдиката за обезбјеђивање услова за стабилно финансирање локалних јавних емитера и наведено да се очекује да ново законско рјешење уреди наведено питање.