Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Директорат за медије

05.04.2017.

Уручена плакета за најбољи истраживачки прилог на тему “Социјална интеграција Рома у Црној Гори”

Уручена плакета за најбољи истраживачки прилог на тему “Социјална интеграција Рома у Црној Гори” Поводом Свјетског дана Рома, 8.априла, Министарство културе, у сарадњи са Министарством за људска и мањнска права организовало је свечаност на којој је уручена плакета за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2016. години на тему “Социјална интеграција Рома у Црној Гори”.

13.02.2017.

У Министарству културе обиљежен Међународни дан радија

У Министарству културе обиљежен Међународни дан радија

Министарство културе и Црногорска национална комисија за УНЕСЦО у понедјељак, 13. фебруара, прикључили су се обиљежавању 13. фебруара, међународног дана радија. Међународни дан радија установљен је на Генералној скупштини УНЕСЦО, 2011. године, на приједлог Шпаније, а ове године обиљежава се шести пут. Овогодишња тема Радио си Ти! усмјерена је на веће учешће публике и заједнице у политици и планирању радио емитовања. Учешће јавности требало би да подразумијева механизме попут политика укључивања публике, јавних уредника, форума слушаоца и сличних облика сарадње који би требало да поспијеше интеракцију публике и уредништва. Све радио станице, регулаторна тијела и сродне организације позване су да планирају посебне догађаје и емтиовања, како би славиле начин на који радио обликује наше животе.

13.02.2017.

Посјета нове шефице Мисије ОЕБС Мариз Давије Директорату за медије

Посјета нове шефице Мисије ОЕБС Мариз Давије Директорату за медије

Генерални директор Директората за медије, мр Жељко Рутовић, примио је данас у Подгорици,њену екселенцију Мариз Давије, сталну представницу ОЕБС-а у Црној Гори.

09.12.2016.

Отворен ИВ Подгорички новинарски форум

Отворен ИВ Подгорички новинарски форум

Синоћ је отворен ИВ Подгорички новинарски форум, у организацији Медијског савјета. На отварању Форума је говорио проф. мр Јанко Љумовић, министар културе.

01.11.2016.

К О Н К У Р С за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима у 2017.години

Министарство културе, у складу са чланом 3 Закона о медијима („Сл.лист РЦГ, бр. 51/02, 62/02 и „Сл.лист ЦГ“, бр.40/11), објављује К О Н К У Р С за суфинансирање програмских садржаја у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима у 2017.години Предмет конкурса: Суфинансирање производње програмских садржаја од значаја за остваривање јавног интереса у локалним штампаним медијима и научним медијским часописима

26.10.2016.

Генерални директор Рутовић на састанку ОСЦЕ-а на тему „Слобода изражавања и слобода медија укључујући заштиту новинара током оружаних сукоба”

На позив Сталног савјета ОСЦЕ-а, генерални Жељко Рутовић, директор Директората за медије и Милош Лалевић, самостални савјетник учествоваће на другом додатном састанку у оквиру људске димензије, на тему „Слобода изражавања и слобода медија укључујући заштиту новинара током оружаних сукоба“, који се 27. и 28. октобра одржава у Бечу.

08.09.2016.

Саопштење Министарства културе поводом напада на просторије ТВ "Пинк М"

Вандалски насртај на просторије телевизије Пинк М груби је напад на слободу изражавања и слободу новинарске професије. По узору на октобарско каменовање зграде, овакав нецивилизацијски чин пријетња је демократским процесима друштва у оквиру којих слобода рада новинара мора имати високо мјесто и институционалну заштиту државних органа.

03.05.2016.

Честитка Министарства културе поводом 3.маја – Свјетског дана слободе медија

Поводом 3. маја - Свјетског дана слободе медија упућујемо искрене честитке свим посленицима јавне ријечи.

07.04.2016.

Уручена награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Уручена награда за најбољи истраживачки прилог на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори"

Министарство за људска и мањнска права и Министарство културе у сусрет 8. априлу, Међународном дану Рома уприличили су додјелу награде за за најбољи истраживачки прилог у претходној години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“.

06.04.2016.

Свечаност поводом обиљежавања Свјетског дана Рома

Министарство културе, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, поводом обиљежавања Свјетског дана Рома, организује свечаност на којој ће бити уручена Плакета за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години, на конкурсу, на тему "Социјална интеграција Рома у Црној Гори".