Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Direktorat za medije

05.04.2017.

Uručena plaketa za najbolji istraživački prilog na temu “Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori”

Uručena plaketa za najbolji istraživački prilog na temu “Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori” Povodom Svjetskog dana Roma, 8.aprila, Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjnska prava organizovalo je svečanost na kojoj je uručena plaketa za najbolji istraživački prilog objavljen u medijima u 2016. godini na temu “Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori”.

13.02.2017.

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan radija

U Ministarstvu kulture obilježen Međunarodni dan radija

Ministarstvo kulture i Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO u ponedjeljak, 13. februara, priključili su se obilježavanju 13. februara, međunarodnog dana radija. Međunarodni dan radija ustanovljen je na Generalnoj skupštini UNESCO, 2011. godine, na prijedlog Španije, a ove godine obilježava se šesti put. Ovogodišnja tema Radio si Ti! usmjerena je na veće učešće publike i zajednice u politici i planiranju radio emitovanja. Učešće javnosti trebalo bi da podrazumijeva mehanizme poput politika uključivanja publike, javnih urednika, foruma slušaoca i sličnih oblika saradnje koji bi trebalo da pospiješe interakciju publike i uredništva. Sve radio stanice, regulatorna tijela i srodne organizacije pozvane su da planiraju posebne događaje i emtiovanja, kako bi slavile način na koji radio oblikuje naše živote.

13.02.2017.

Posjeta nove šefice Misije OEBS Mariz Davije Direktoratu za medije

Posjeta nove šefice Misije OEBS Mariz Davije Direktoratu za medije

Generalni direktor Direktorata za medije, mr Željko Rutović, primio je danas u Podgorici,njenu ekselenciju Mariz Davije, stalnu predstavnicu OEBS-a u Crnoj Gori.

09.12.2016.

Otvoren IV Podgorički novinarski forum

Otvoren IV Podgorički novinarski forum

Sinoć je otvoren IV Podgorički novinarski forum, u organizaciji Medijskog savjeta. Na otvaranju Foruma je govorio prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture.

01.11.2016.

K O N K U R S za sufinansiranje programskih sadržaja u lokalnim štampanim medijima i naučnim medijskim časopisima u 2017.godini

Ministarstvo kulture, u skladu sa članom 3 Zakona o medijima („Sl.list RCG, br. 51/02, 62/02 i „Sl.list CG“, br.40/11), objavljuje K O N K U R S za sufinansiranje programskih sadržaja u lokalnim štampanim medijima i naučnim medijskim časopisima u 2017.godini Predmet konkursa: Sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa u lokalnim štampanim medijima i naučnim medijskim časopisima

26.10.2016.

Generalni direktor Rutović na sastanku OSCE-a na temu „Sloboda izražavanja i sloboda medija uključujući zaštitu novinara tokom oružanih sukoba”

Na poziv Stalnog savjeta OSCE-a, generalni Željko Rutović, direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, samostalni savjetnik učestvovaće na drugom dodatnom sastanku u okviru ljudske dimenzije, na temu „Sloboda izražavanja i sloboda medija uključujući zaštitu novinara tokom oružanih sukoba“, koji se 27. i 28. oktobra održava u Beču.

08.09.2016.

Saopštenje Ministarstva kulture povodom napada na prostorije TV "Pink M"

Vandalski nasrtaj na prostorije televizije Pink M grubi je napad na slobodu izražavanja i slobodu novinarske profesije. Po uzoru na oktobarsko kamenovanje zgrade, ovakav necivilizacijski čin prijetnja je demokratskim procesima društva u okviru kojih sloboda rada novinara mora imati visoko mjesto i institucionalnu zaštitu državnih organa.

03.05.2016.

Čestitka Ministarstva kulture povodom 3.maja – Svjetskog dana slobode medija

Povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija upućujemo iskrene čestitke svim poslenicima javne riječi.

07.04.2016.

Uručena nagrada za najbolji istraživački prilog na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Uručena nagrada za najbolji istraživački prilog na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Ministarstvo za ljudska i manjnska prava i Ministarstvo kulture u susret 8. aprilu, Međunarodnom danu Roma upriličili su dodjelu nagrade za za najbolji istraživački prilog u prethodnoj godini na temu „Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori“.

06.04.2016.

Svečanost povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma, organizuje svečanost na kojoj će biti uručena Plaketa za najbolji istraživački prilog objavljen u medijima u 2015. godini, na konkursu, na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori".