Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Датум објаве: 24.11.2015 12:19 | Аутор: Министарство културре

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у складу са Стратегијом за побољшање положаја Рома и Египћана у Црној Гори 2012-2016, објављује


К О Н К У Р С

за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2015. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“


Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари медија регистрованих у Црној Гори.

На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије, текстови на порталима) који унапређују општу информисаност грађана о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду од 1. јануара до 1. децембра 2015. године.

Конкурсни рад потребно је доставити на сљедећи начин:

Текст објављен у штампаном медију доставити у оригиналу или квалитетну копију текста на којој се јасно види лого новине, аутор/и и датум објављивања.

Радијски текст доставити на ЦД-у у мп3 формату, а телевизијски на ДВД-у, са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/и, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.

Текст објављен на порталу (он лине) доставити скенирану страницу на којој је објављен текст, на којој се јасно види лого портала, аутор/и и датум објављивања.

У случају да се кандидује тим аутора, имена учесника треба да буду обавезно наведена у пријави (нпр. истраживачи, новинари, уредници). Тимска кандидатура може да укључи највише 5 особа.

Радове који су предмет конкурса потребно је доставити најкасније до 1. фебруара 2016. године.
Разматрање достављених радова и избор најбољег истраживачког рада обавиће стручна комисија у року од 15 дана од дана закључења конкурса.

Аутору најбољег истраживачког рада биће уручена Плакета, као и новчани износ од двије просјечне нето зараде у Црној Гори у претходној години. У случају тимске кандидатуре, новчани износ се дијели равноправно на особе које су као учесници наведени у пријави.

Поводом резултата конкурса, Министарство културе организоваће уручење награде 8. априла 2016. године, на Свјетски дан Рома.

Пријавни формулар се може преузети овдје.

Пријаве са потребном документацијом подносе се у четири примјерка непосредно или поштом, са назнаком– Конкурс на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ – на адресу: Министарство културе, Улица Његошева, 81250 Цетиње.

Конкурс почиње даном објављивања на wеб сајту Министарства културе, а резултати ће бити јавни.

Непотпуна и неблаговремена документација неће бити разматрана.

Додатне информације можете добити на телефон: 020-231- 196.