Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2009. години на тему Социјална интеграција Рома у Црној Гори

Датум објаве: 13.01.2010 14:01 | Аутор: Конкурси

Испис Штампај страницу


Министарство културе, спорта и медија, у складу са чланом 91 Закона о државној управи (Сл.лист РЦГ, број 38/03 и Сл.лист ЦГ, број 22/08) и чланом 3 Закона о медијима (Сл.лист РЦГ, бр. 51/02 и 62/02), објављује


КОНКУРС
за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2009. години на тему Социјална интеграција Рома у Црној Гори
Право учешћа на конкурсу имају сви новинари који раде за медије регистроване на територији Црне Горе.
На конкурс се шаљу радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије) који унапређују општу информисаност грађана о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду јануар-децембар 2009. године.

Конкурсни рад потребно је доставити на сљедећи начин:
Текст објављен у штампаном медију доставити, по могућности у оригиналу или квалитетну копију текста на којој се јасно види лого новине, аутор/и и датум објављивања.

Текст објављен на радију доставити на ЦД-у у мп3 формату са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/и, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.

Текст објављен на телевизији доставити на ДВД-у са сљедећим подацима: назив медија, назив рада, аутор/и, датум објављивања рада и назнака дужине трајања прилога.
Сваки учесник конкурса пријављује се само једном, али може доставити до три рада на конкурсну тему.
У случају да се кандидује тим аутора, имена учесника треба да буду обавезно наведена у пријави (нпр. истраживачи, новинари, уредници). Тимска кандидатура може да укључи највише 5 особа.

Конкурсни рад се предаје уз Пријаву која се може добити у Министарству културе, спорта и медија или преузети са сајта Министарства www.министарствокултуре.гов.ме

Разматрање достављених радова и избор најбољег истраживачког рада обавиће трочлани жири у року од 30 дана од дана закључења конкурса.

Аутору најбољег истраживачког рада додијелиће се новчани износ од 1.000,00 . У случају тимске кандидатуре, новчани износ се дијели равноправно на особе које су као учесници наведени у пријави.
Министарство културе, спорта и медија, поводом избора најбољег рада, организоваће свечаност 8.априла 2010. године на Свјетски Дан Рома и том приликом, поред осталог, уручити новчану награду.
КОНКУРСНИ РАД и ПРИЈАВА подносе се у четири примјерка непосредно или поштом, са назнаком - конкурс на тему Социјална интеграција Рома у Црној Гори, на адресу: Министарство културе, спорта и медија, Вука Караџића 3, 81000 Подгорица.

Конкурс почиње даном објављивања у дневном листу Побједа и траје закључно са 1.фебруаром 2010. године.

Непотпуна и неблаговремена документација неће бити разматрана.

Резултати конкурса биће јавно објављени.

Овдје можете наћи пријавни формулар.Доwнлоад