Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Rubrike

05.03.2015.

U okviru IPA projekta „ArTVision“ na Cetinju počela umjetnička rezidencija na temu „Jezik teatra“

U okviru IPA projekta „ArTVision“ na Cetinju počela umjetnička rezidencija na temu „Jezik teatra“ Na Cetinju se u prvoj sedmici marta, u okviru IPA projekta ArTVision, održava umjetnička rezidencija na temu “Jezik teatra“, na kojoj učestvuju studenti iz italijanskih regija Pulja i Veneto, Primorsko-goranske županije-Republika Hrvatska i Albanije.

26.02.2015.

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije razgovarao je danas sa Patrikom Šmelcerom, predstavnikom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije razgovarao je danas sa Patrikom Šmelcerom, predstavnikom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori

Iz ugla pristupanja Crne Gore Evropskoj Uniji, i pregovaračkih pozicija u kojima participira Ministarstvo kulture, Šmelcer je u kontekstu ambijenta za slobodan rad medija, pokazao interesovanje za stepen normativne usklađenosti medijskog zakonodavstva sa evropskim standardima. Ovim povodom, Rutović je ukazao na visok nivo normativne usklađenosti domaće medijske pravne tekovine sa evropskim pravnim okvirom, informišući gosta o procesu izmjena Zakona o javnim radio-difuznim emiterima i Zakona o elektronskim medijima, a u skladu sa aktuelnim pregovaračkim poglavljima.

13.02.2015.

U Nikšiću održan Info dan “EU programi u kulturi”

U Nikšiću održan Info dan “EU programi u kulturi”

U novootvorenoj zgradi Nikšićkog pozorišta danas je održan Info dan “EU programi u kulturi”, u organizaciji Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

03.02.2015.

U Nikšiću predstavljen februarski repertoar

U Nikšiću predstavljen februarski repertoar

U ponedjeljak, 2. februara 2015. godine u Gradskoj kući u Nikšiću, održan je pres na kojem su govorili Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture, Milorad Jovanović, potpredsjednik Opštine Nikšić, Tanja Perišić, šef koordinacionog tima Programa i šef marketinga Nikšićkog pozorišta i Kristina Radović, član koordinacionog tima Programa.

29.01.2015.

Rutović na obilježavanju 22 godine rada radija “Stari grad”, u Sarajevu

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije boraviće 30. januara i 1. februara 2015. godine, u Sarajevu, gdje će, na poziv Adnana Osmanagića, direktora RSG grupe prisustvovati obilježavanju 22 godine rada radija “Stari grad”.

19.12.2014.

K O N K U R S za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2015.godini

Ministarstvo kulture Crne Gore, u skladu sa čl. 68 i čl. 70 st. 1 Zakona o kulturi („Sl.list Crne Gore“, br. 49/08, 16/11 i 38/12) objavljuje K O N K U R S za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2015.godini

18.12.2014.

Najava: izložba umjetnice Asli Türkeli u Ministarstvu kulture

Najava: izložba umjetnice Asli Türkeli u Ministarstvu kulture

U četvrtak 18. decembra sa početkom u 18 časova, u Ministarstvu kulture na Cetinju biće otvorena izložba pod nazivom “The World Is Not Enough” umjetnice Asli Türkeli iz Istanbula.

11.12.2014.

Izložba "Interakcije" u Bariju

U okviru manifestacije ‘Dani crnogorske kulture u Bariju’, koja se održava u glavnom gradu italijanske regije Pulja od 9-11. decembra 2014, 09. decembra je u Palati Kalo otvorena izložba pod nazivom ‘Interakcije – Aktuelni trenutak u crnogorskoj savremenoj umjetnosti’.

03.12.2014.

Kreativna Evropa: Konkurs za podršku projekata književnog prevodilaštva u 2015.

Kreativna Evropa: Konkurs za podršku projekata književnog prevodilaštva u 2015.

U okviru programa EU Kreativna Evropa – potprograma Kultura, Izvršna agencija za audiovizuelne djelatnosti, obrazovanje i kulturu Evropske komisije objavila je konkurs za sufinansiranje projekata književnog prevodilaštva u 2015. godini, u kategoriji dvogodišnjih projekata.

24.11.2014.

Otvorena izlozba u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

Otvorena izlozba  u Rijeci „Koegzistencija: za novi jadranski koine“

U petak, 20. novembra u Rijeci, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je izložba savremene umjetnosti „Koegzistencija: za novi jadranski koine“ koju će riječka publika moći da pogleda do 6. decembra 2014. godine.