Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Rubrike

28.10.2014.

Crna Gora pristupila programu “Evropa za građane 2014 – 2020”

Crna Gora pristupila programu “Evropa za građane 2014 – 2020” Šef Misije Crne Gore pri EU Ivan Leković i generalni direktor Direktorata za komunikacije Evropske komisije Gregori Polger potpisali su juče u Briselu sporazum o pristupanju Crne Gore programu “Evropa za građane 2014-2020”.

22.09.2014.

Prezentacija informativno-edukativnog materijala o procesu digitalizacije u Crnoj Gori

Prezentacija informativno-edukativnog materijala o procesu digitalizacije u Crnoj Gori

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ministarstvom za informaciono društvo i telekomunikacije, predstavilo je danas u hotelu Podgorica informativno-edukativni materijal o procesu prelaska sa analognog na digitalno emitovanje programa, koji je sastavni dio kampanje o informisanju građana i krajnjih korisnika o procesu digitalizacije u Crnoj Gori.

22.09.2014.

Rutović učestvovao na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija - "Budućnost medija"

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije učestvovao je na Cresu od 18. do 21. septembra 2014. godine, na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija - "Budućnost medija" sa izlaganjem na temu "Čovjek budućnosti-čovjek (meta)medija?"((ne)upitni identitet).

09.09.2014.

Izložba 02 Cetinje, “Koegzistencija- za novi jadranski koine”, 5-25 september 2014

Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstvo kulture Crne Gore Dijaloški potencijal umjetnosti Podrška međunarodnoj kulturnoj saradnji je među najvažnijim prioritetima politike Ministarstva kulture. U sprovođenju politika i strategijskih projekta, Ministarstvo cijeni značaj projekta „arTVision - A.LIVE ART CHANNEL” koji ima za cilj unapređenje saradnje među kulturnim sektorima jadranskih zemalja i stvaranje novih modela održivog kulturnog razvoja.

02.07.2014.

Rutović razgovarao sa Dunjom Mijatović, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija

Rutović razgovarao sa Dunjom Mijatović, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije, razgovarao je sa Dunjom Mijatović, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija i tom prilikom ukazao na važnu ulogu misije OEBS-a u procesu reforme crnogorskog medijskog zakonodavstva i usklađivanja sa evropskim standardima.

09.06.2014.

U Bariju predstavljen projekat “ArTVision”

U Bariju predstavljen projekat “ArTVision”

U četvrtak, 5. juna u Bariju, Italija, održana je do sada najveća prezentacija projekta “ArTVision – a.live.art.channel”, koji je podržan od strane Adriatic IPA CBC programa 2007-2013, a u kojem participira Ministarstvo kulture sa partnerima iz Italije, Albanije i Hrvatske.

09.06.2014.

Euro Med nagrada za dijalog 2014.

Euro Med nagrada za dijalog 2014.

Ministarstvo kulture kao koordinator programa međunarodne Fondacije „Ana Lind“ za Crnu Goru, obavještava javnost da je objavljen konkurs za Euro - Med nagradu za dijalog među kulturama.

28.05.2014.

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Uloga i značaj javnih radio-difuznih servisa u izgradnji demokratskog društva“

Rutović učestvovao  na regionalnoj konferenciji „Uloga i značaj javnih radio-difuznih servisa u izgradnji demokratskog društva“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture učestvovao je na poziv Antje Rothemund, šefice Kancelarije Savjeta Evrope u Beogradu, na regionalnoj konferenciji „Uloga i značaj javnih radio-difuznih servisa u izgradnji demokratskog društva“ koja je 26. i 27. maja 2014. godine održana u Sarajevu.

11.03.2014.

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Rutović učestvovao na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvovali su na regionalnoj konferenciji, koja je 6. i 7. marta održana u Tirani.

10.03.2014.

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

Prezentacija projekta ARTVISION u Tirani

U Tirani je nedavno održan drugi sastanak deset partnera Upravnog odbora projekta ArTVision – a.live.art.channel. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koji su partneri u projektu, kao i predstavnici partnerskih institucija iz Italije, Hrvatske i Albanije.