Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Rubrike

06.03.2014.

Rutović učestvuje na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije i Miloš Lalević, savjetnik za evropske integracije u oblasti medija, učestvuju, na poziv Savjeta Evrope, na regionalnoj konferenciji „Pokazatelji nezavisnosti regulatornih tijela u oblasti medija“, koja se 6. i 7.marta održava u Tirani.

03.03.2014.

UNESCO konkurs za finansiranje projekata u okviru Programa participacije 2014 – 2015.

Na osnovu Rezolucije 37 C/72, usvojene na 37. Generalnoj konferenciji UNESCO, Nacionalna komisija za UNESCO objavljuje Poziv za prijavu projekata u okviru UNESCO Programa participacije za 2014-2015. godinu

26.02.2014.

Druga sjednica upravnog odbora projekta "arTVision – A Live Art Channel" u Tirani

Druga sjednica Upravnog Odbora projekta "arTVision – A Live Art Channel" koji se realizuje iz programa prekogranične saradnje CBC IPA Adriatico 2007-2013. održaće se 27. i 28. februara u Tirani u organizaciji Ministarstva kulture Albanije.

25.02.2014.

Konkurs UNESCO-a za finansiranje projekata iz Fonda za kulturnu raznolikost

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) objavila je peti konkurs za podnošenje zahtjeva za finansiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (u daljem tekstu "IFCD"). Među mogućim korisnicima sredstava Fonda je i Crna Gora, kao članica Konvencije o zaštiti i promovisanju raznolikosti kulturnih izraza u skladu sa kojom je Fond i osnovan.

18.02.2014.

Konkurs za stipendiranje rezidentnih boravaka namijenjen književnicima

Ministarstvo kulture informiše da je Centralna evropska incijativa (CEI) u saradnji sa Udruženjem slovenačkih pisaca objavila konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka namijenjenih književnicima, u okviru koga će biti obezbijeđen grant u iznosu od 5.000 EUR za tromjesečni boravak u jednoj od zemalja članica CEI po izboru kandidata.

17.02.2014.

Kreativna Evropa - Potprogram Kultura: Poziv na podnošenje prijava

Na osnovu odluke Evropske komisije od 1. februara 2014, crnogorski kulturni sektor može učestvovati u novom programu Kreativna Evropa – potprogram Kultura. Program Kreativna Evropa objedinjava dosadašnje programe Kultura 2007-2013, MEDIA PROGRAM I MEDIA MUNDUS.

02.12.2013.

Rutović učestvovao na Međunarodnoj medijskoj konferenciji "Mediji kao faktor prevencije nasilja" u Sremskim Karlovcima

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture učestvovao je na Međunarodnoj medijskoj konferenciji "Mediji kao faktor prevencije nasilja" koja je održana u Sremskim Karlovcima od 29. novembra do 1. decembra 2013 godine.

18.11.2013.

Rutović učestvovao na simpozijumu ,,Mediji i javnost" u Dubrovniku

Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture učestvovao je na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija "Mediji i javnost" gdje je održao je predavanje na temu "Spektakl pseudovrijednosti- medijski monolog i kritička javnost".

14.11.2013.

Rutović učestvuje na simpozijumu ,,Mediji i javnost" u Dubrovniku

Na poziv Hrvatskog Centra za filozofiju medija Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije Ministarstva kulture, učestvovaće od 15. do 17. novembra na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija "Mediji i javnost" .

30.10.2013.

Koncert Žane Lekić i Alekseja Molčanova u Ministarstvu kulture

Koncert kamerne muzike, flautistkinje Žane Lekić i pijaniste Alekseja Molčanova, održaće se u Ministarstvu kulture u četvrtak 31. oktobra u 19 sati.