Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Rubrike

14.11.2013.

Rutović učestvuje na simpozijumu ,,Mediji i javnost" u Dubrovniku

Na poziv Hrvatskog Centra za filozofiju medija Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije Ministarstva kulture, učestvovaće od 15. do 17. novembra na Međunarodnom interdisciplinarnom simpozijumu Filozofija medija "Mediji i javnost" .

30.10.2013.

Koncert Žane Lekić i Alekseja Molčanova u Ministarstvu kulture

Koncert kamerne muzike, flautistkinje Žane Lekić i pijaniste Alekseja Molčanova, održaće se u Ministarstvu kulture u četvrtak 31. oktobra u 19 sati.

18.10.2013.

Konkurs za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2014.godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini realizaciju programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim sajmovima knjiga i filmskim festivalima.

18.10.2013.

Konkurs za realizaciju programa “Razvoj kulture na sjeveru” u 2014. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini, u okviru programa “Razvoj kulture na sjeveru”: 1) nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi u opštinama sa sjevera Crne Gore (Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak); 2) programe i projekte iz drugih crnogorskih opština koji će biti realizovani na sjeveru, na osnovu sporazuma o saradnji i razmjeni programa.

18.10.2013.

Konkurs za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva u 2014. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2014. godini nove projekte i programe iz sljedećih oblasti: 1.Likovna umjetnost 2.Muzička i muzičko-scenska djelatnost 3.Književnost i književno prevođenje 4.Časopisi za kulturu i umjetnost 5.Pozorišna produkcija 6.Kulturno-umjetničke manifestacije i festivali 7.Filmska produkcija

19.09.2013.

Manifestacija „Jezero, baština i inovacije“ od 19-22. septembra na Skadarskom jezeru

Manifestacija „Jezero, baština i inovacije“ od 19-22. septembra na Skadarskom jezeru

Ministarstvo kulture Crne Gore u okviru realizacije projekta CULTEMA u periodu od 19-22. septembra u regionu Skadarskog jezera, organizuje niz aktivnosti pod nazivom „Jezero, baština i inovacije“. Prvi dio manifestacije počeće u četvrtak 19. septembra u selu Godinje, gdje će biti održana trodnevna studentska radionica na temu Mapiranje tematskih staza i specifična turistička signalizacija Godinja, a sve u cilju prepoznavanja značajnih tačaka u samom Godinju koje tretiraju kulturno-istorijske, arhitektonske, gastronomske i druge turističke vrijednosti lokaliteta. Između ostalog, u toku trajanja radionice biće koncipirane tematske staze lokaliteta, detaljno razrađeni tematski punktovi, te kreirano idejno rješenje info sistema za tematske staze.

18.09.2013.

Dragana Tripković dobitnik treće nagrade „A Sea of Words 2013”

Dragana Tripković dobitnik  treće nagrade „A Sea of Words 2013”

Institut za Mediteran (IEMed) iz Barselone i međunarodna fondacije „Ana Lind” proglasili su dobitnike međunarodne nagrade „A Sea of Words 2013” koja se svake godine dodjeljuje za kratku priču mladih autora Evrope i Mediterana. Mogućnost učešća autora iz Crne Gore na ovom Konkursu proizilazi iz ugovorene saradnje Ministarstva kulture i Fondacije “Ana Lind”, internacionalne organizacije za međukulturni dijalog Evrope i Mediterana, a izbor na konkursu je potvrda kvalitetnog književnog stvaralaštva Dragane Tripković i doprinos promociji crnogorskih mladih pisaca na međunarodnoj književnoj sceni.

04.09.2013.

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Ministar Mićunović otvorio 43. Ratkovićeve večeri poezije

Prof. Branislav Mićunović, ministar kulture otvorio je sinoć u Bijelom Polju 43. Ratkovićeve večeri poezije, manifestaciju od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.

30.08.2013.

Konkurs: UNESCO Škola naučnog novinarstva Jugoistočne Evrope, 3 – 5. oktobar 2013, Beograd

UNESCO kancelarija u Veneciji objavila je konkurs za učešće na regionalnom interaktivnom kursu naučnog novinarstva Jugoistočne Evrope, koji će se održati u Beogradu, u Srbiji, od 3. do 5. oktobra 2013, paralelno sa Prvom regionalnom konferencijom o promociji nauke.

17.07.2013.

Baletić nagrađen na Festivalu filma Jugoistočne Evrope SEE a Paris

Baletić nagrađen na Festivalu filma Jugoistočne Evrope SEE a Paris

Dokumentarni film “Noć skuplja dva vijeka”, Njegoš – jedna biografija, reditelja Branka Baletića, dobitnik je Grand Prix na Festivalu filma Jugoistočne Evrope SEE a Paris, odlukom međunarodnog žirija, kojim je predsjedavao poznati francuski sineast Iv Boase.