Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Goranović govorio na presu povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“

Ministar Goranović govorio na presu povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“
Datum objave: 20.07.2016 14:03 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Pavle Goranović, ministar kulture, govorio je danas na pres konferenciji povodom prezentacije publikacije “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“.
Ministar Goranović kazao je da su analiza i evaluacija stanja kulturnog života studenata u našoj zemlji nužne, kako bi se imao realan presjek stanja i kako bi se odredili strateški pravci u ovoj oblasti. “Zato je publikacija koju nam danas prezentuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore svojevrsna potvrda da se kulturnim životom studenata moramo baviti sa posebnom ozbiljnošću i senzibilitetom, jer se ovdje radi o društvenoj grupi od koje zavisi budućnost naše države”, kazao je Goranović prilikom obraćanja. On je dodao da studentski potencijal za razvoj cjelokupne kulture svaka ozbiljna država mora prepoznati kao važan faktor kulturnog razvoja i izvor inovacije u kulturnoj produkciji.
“Stvaralaštvo studenata je, uvjeren sam, stvaralaštvo novih reprezenata kulturnog identiteta u svijetu, pa je neophodno i same studente učiniti svjesnijim ove činjenice i ukazati im na to da se u procesu kulturnog razvoja zemlje posebno računa na njihov doprinos i aktivizam”, naglasio je ministar Goranović.
Na prezentaciji su govorili i prof. Radmila Vojvodić, rektor Univerziteta Crne Gore i Pavle Pavlović, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka i autor istraživanja, koji je predstavio publikaciju.

Publikacija “Kulturni život studenata u Crnoj Gori“ ishod je saradnje Studentskog parlamenta Crne Gore sa Univerzitetom Crne Gore i dio projekta Studentski kulturni centar, koji podržava Ministarstvo kulture, Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Crnogorska komercijalna banka.

 Ministarstvo kulture