Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

U Centru za kulturu Bar održana radionica “Interpretacija kulturno – istorijskog nasljeđa”

U Centru za kulturu Bar održana radionica “Interpretacija kulturno – istorijskog nasljeđa”
Datum objave: 03.04.2017 14:26 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Ministrstva kulture, Kulturnog centra Bar, Opštine Bar i Turističke organizacije Bar učestvovali su na radionici “Interpretacija kulturno – istorijskog nasljeđa”, organizovanoj sa ciljem valorizacije Utvrđenja Besac u Virpazaru, na kojem je u toku 2016. godine realizovana II faza restauratorskih radova, a u okviru IPA projekta “Održivo upravljanje turizmom u okviru Jadranskog nasljeđa – HERA”.

Radionica, na kojoj je predavač bio Igor Kovačević sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, imala je za cilj da prisutnima predstavi teme, pojam i svrhu interpretacije kulturno – istorijskog nasljeđa, sa cljem valorizacije lokalnih resursa, u svrhe razvoja kulturnog turizma.

Prisutni su, u saradnji sa predavačem, razmijenili znanja i iskustva na polju unaprjeđenje turističe ponude Bara, ali i uključivanja restauriranog Utvrđenja Besac i kulturne rute “Čuda Skadarskog jezera” formirane u okviru IPA projekta HERA, u postojeće i nove lokalne turističke ponude.

Radionica je bila i prilika za upoznavanje sa iskustvima iz prakse koja se odnose na kreiranje turističkog proizvoda kroz prilagođavanje karakteristia destinacije targetiranom tržišnom segmentu.