Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић говори на обиљежавању Дана Европе

Министар Богдановић говори на обиљежавању Дана Европе
Датум објаве: 08.05.2018 10:00 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и шеф делегације ЕУ амбасадор Аиво Орав, говориће сјутра на обиљежавању 9. маја Дана Европе. Програм обиљежавања ће почети у 9.30 сати, на платоу испред ЕУ инфо центра у Подгорици. 

Европска унија је прогласила 2018. годину за Европску годину културне баштине, па ће прослава Дана Европе бити организована у том духу.

Министарство културе ће, у оквиру обиљежавања Дана Европе, учествовати и на сајму којег организује ЕУ Инфо центар. На сајму ће бити представљене публикације из области заштите и очувања културне баштине, кроз које ће посјетиоци имати прилику да се упознају са покретним и непокретним насљеђем Црне Горе.

Сајам се организује у оквиру обиљежавања Европске године културне баштине, јубилеја покренутог на основу одлуке Европског Парламента и Савјета Европске Уније, а са циљем промовисања културне баштине као кључне компоненте културног диверзитета и међукултуралног дијалога. Слоган Европске године културне баштине гласи: „Наша баштина: мјесто сусрета прошлости и будућности”, а манифестација обухвата догађаје који се реализују широм Европе у периоду од 7. децембра 2017. до 31. децембра 2018. године.

Министарство културе је национални координатор Европске године културне баштине, а догађаји који промовишу разноликост културне баштине Црне Горе, али и приницпе њене заштите и очувања, реализују се током цијеле године.

Министарство културе